Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Vrijwilligersreis 2017
Geplaatst op: 5 aug. 2017

05 aug 2017

Hallo lieve familie en vrienden!

Gisterochtend was het na lang wachten eindelijk zo ver. We stonden allemaal gespannen op school te wachten voordat de bus vertrok. Het afscheid was voor velen best wel lastig. Nu echt twee weken aan de andere kant van de wereld. De busreis verliep prima. Op Schiphol ging het ook goed, maar om 50 man het vliegtuig in te krijgen is nog best een hele klus. Iedereen was onder de indruk van het grote vliegtuig met al zijn facilliteiten. Het was een hele lange reis maar het was goed te doen. Het uitzicht was bijzonder, we vlogen over de Sahara en grote vlaktes. Daarnaast was het leuk om de vliegroute te volgen. We konden films kijken, spelletjes doen en het eten was goed geregeld. De service was top. Na ruim 10 uur in de lucht mochten we landen in Zuid-Afrika. De typische Zuid-Afrikaanse geur viel velen van ons op, maar toch was het moeilijk te beseffen waar we nou echt waren. Harm, Willy, Ron en Janny stonden ons vol enthousiasme op te wachten. We werden verdeeld over een aantal busjes en de koffers werden ingeladen. Rond 23.00 begonnen we aan een busreis van zo'n 2,5 uur. Het rijden in de busjes was nog best wennen voor de chauffeurs aangezien er hier links wordt gereden. Iedereen was erg moe en we begonnen een beetje in te dutten. In het begin waren de wegen nog heel goed, maar wanneer we dichter bij onze bestemming kwamen werden we langzaam wakker door alle hobbels. De natuur konden we nog niet goed zien maar wel waren er typische Afrikaanse planten die ons nieuwsgierig maakten naar de natuur overdag. Rond 01.30 arriveerden we op onze groepslocatie. Eerst kwamen we samen om te danken voor de goede reis, en we zongen voor Ron die net jarig was geworden. Hierna kon iedereen zijn kamers opzoeken. We kwamen in een kleine binnenplaats met allemaal kamers die hun eigen badkamer hadden. Het was fijn om na zo'n lange dag ons bedje op te zoeken.

We mochten vandaag uitslapen tot 08.30 en werden gewekt door onze jarige Ron. Het ontbijt was lekker voorbereid door onze lieve gastvrouwen. Daarna hadden we wat vrije tijd en kwamen we vervolgens samen in de kerkzaal om informatie te krijgen over de werklocaties en werkzaamheden. We zijn allemaal erg benieuwd naar alles wat we gaan zien en doen de komende weken. De rest van de dag hadden we de tijd aan onszelf. We hebben meerdere wandelingen gemaakt, gezwommen in het zwembad, spelletjes gespeeld en verder tijd met elkaar doorgebracht. Oftewel, een rustige dag waarin we konden acclimatiseren. We hebben net lekker gegeten, en hebben het gezellig met elkaar. We missen jullie al wel een beetje maar hopen er fijne weken van te maken. We weten en voelen dat God met ons meegaat. 

Liefs van ons allemaal!

Geschreven door de Ollies: Joëlle, Thirza, Mirthe, Laura, Rik, Florien, Iris, Anna, Harm en Jurgen. 

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand

Reacties

purchase digoxin <a href="https://buylanoxpl.com/">purchase lanoxin for sale</a> purchase molnupiravir pill

Geplaatst door: Voyhql (23 feb. 2023)

Ha Juliëtte en alle anderen. Ik ben blij dat alles goed is gegaan en zie aan de foto's dat er genoten wordt van de rustdag. Succes morgen met alle activiteiten. En tot snel.

Geplaatst door: Jos Hollaar (6 aug. 2017)

Voor Ilse (en anderen :))
0-1
1-1 Miedema
2-1 Lieke Martens
2-2
3-2 Spitse
4-2 Miedema

Zo, alsjeblieft. :) Geniet ervan daar!

Kusjes van Judith en Annemiek en Marleen

Geplaatst door: Marleen Korsaan (6 aug. 2017)

Hey Lotte! Alles goed? Aan de foto's te zien gaat alles prima daar! Leuk!
Ik spreek je weer snel hopelijk, en veel plezier!

Groetjes!

Geplaatst door: Broer, Rob (6 aug. 2017)

Super leuk om te lezen en de foto's te zien
Geniet er van Thijs en de rest!

Dikke kus
Pap, mam, Auke, nine en Wiebe

Geplaatst door: Familie Hummel (6 aug. 2017)

Geweldig om zo mee te kunnen leven!
Heerlijk dat jullie een goede reis hadden. Het eten zag er prima uit. Dag Suzanne....

Geplaatst door: Oma en opa Fenema (6 aug. 2017)

Wat heerlijk om even een kijkje te hebben in jullie wereld. Vanuit Schiermonnikoog genieten wij van de foto's. Wat ziet het er mooi en gezellig uit. Veel liefs en een dikke kus Mirthe van ons, je broers en Mirthe vanuit Schiermonnikoog <3X

Geplaatst door: Gerard, Anneke, Sander, mirthe & Jasper (6 aug. 2017)

Lieve papa, de foto’s zijn leuk! Heb jij gewonnen of opa met tembo? Kus en knuffel van senn (ps. Feyenoord heeft gewonnen)

Geplaatst door: senn de graaf (6 aug. 2017)

Lieve allemaal, fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Leuke foto's al! Dikke kus voor Rosalie, Love You ❤️

Geplaatst door: Bram & Jolieke (5 aug. 2017)

Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn Thim! Ga ervan genieten! Liefs!

Geplaatst door: Rolf en Lies (5 aug. 2017)

Leuk om jullie allereerste blog vanuit Zuid Afrika te lezen! Mooi om zo met jullie mee te kijken. Een mooie tijd daar en met elkaar toegewenst!

Geplaatst door: Erik en Corine Vreekamp (5 aug. 2017)

Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn. Ik kon het vliegtuig mooi volgen via de radar. Veel plezier met elkaar! Leuke foto's hoor.

Geplaatst door: Bert de Gans (5 aug. 2017)

Wat leuk, jullie verslag, Laura! De foto's zijn erg leuk om te bekijken. Geniet er van en we kijken uit naar nog veel meer verslagen en foto's.

Geplaatst door: Eddy en Margreet Hovenga (5 aug. 2017)

Ik wilde mijn bericht vertalen naar het zuid Afrikaans maar dat bleek niet een taal te zijn, daarom toch voor dyslectisch Nederlands gekozen. Wat een indruk moet het geweest zijn vanmorgen om uit te kijken op een ander landschap dan op auto's, drukke wegen, hoge gebouwen en dergelijke. Mooi dat jullie ook God erin betrekken!

Zeker ook een special groet aan het meisje met de tweede naam joanja. Zeg haar maar dat ik van haar houd en dat ik ook graag haar persoonlijke ervaringen hoor

Geplaatst door: Thijs van Beek (Tirza) (5 aug. 2017)

hoi lieve Iris en Ollies,

Wat een leuke verrassing om wat van jou en je groepje te lezen op jullie eerste dag in Zuid-Afrika! Best bijzonder hoor om de foto's te zien van jou en jullie allemaal.
Fijn dat jullie na de lange reis vandaag konden ontspannen bij jullie mooie verblijf en het zo goed hebben met elkaar en dat jullie ervaren dat God dichtbij jullie is!
Lieve Ier, een dikke knuffel van mama en veel liefs voor allemaal!

en Ron; van harte gefeliciteerd!

Geplaatst door: Germartha van Hoek (moeder van Iris) (5 aug. 2017)

Leuk om zo alvast een eerste indruk mee te krijgen. We blijven jullie volgen!

Geplaatst door: Erik & Henriëtte (5 aug. 2017)

Wat heerlijk om te lezen en de foto's te zien. Super fijn dat we jullie zo kunnen volgen. Liefs!

Geplaatst door: Meindert Inez Joël en Christan(Gezin Manon) (5 aug. 2017)

Wat een leuke foto's en een geweldig team. Veel succes daar.

Geplaatst door: Annette Bijlenga (5 aug. 2017)

Wat een leuke foto's en een geweldig team. Veel succes daar.

Geplaatst door: Annette Bijlenga (5 aug. 2017)

Mooi om te lezen Ilse en iedereen! Beginnen met indrukken opdoen. Nu lijkt het nog wel vakantie... en morgen nóg een rustdag. En niet allen je ogen en oren, maar ook je neus openhouden, dus. En af en toe even realiseren dat je er écht bent! (E'm knipp'n met de vingers, van zó ja dat was mooi ;) ). Opa B is gelukkig hier om ons een beetje te vermaken. Hij is met mama en Jaron naar de Zandsculpturen geweest en ff fietsen naar Ermelo. Ook mooi, natuurlijk ;). En nu, na de verhaaltjes, hup, snel op bed....

Geplaatst door: Eric (en de rest vast ook) (5 aug. 2017)

Leuk hoor om zo wat van jullie te lezen. . Mooi stukje en leuke foto' s. Gaaf Thirza om je blij op de foto's te zien. We wensen jullie allemaal heel veel plezier toe! Morgen een fijne zondag en nog hiep hiep hoera vanuit Vathorst voor Ron. Groetjes Gert en Gerdy Dijksterhuis
,

Geplaatst door: Gerdy Dijksterhuis (5 aug. 2017)

Wat een mooie reis en goede start in RSA. De foto's zien er te zonnig uit, dat lijkt niet op een werkvakantie

Geplaatst door: Joost en Hanneke Smit (5 aug. 2017)

Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad, en veilig zijn aangekomen in Groenfontein! En wat heerlijk om eerst een rustige dag te hebben om te kunnen acclimatiseren.
We wensen jullie een mooie tijd toe, en zien uit naar de volgende verslagen!

Geplaatst door: Leny en Peter Verhoeven (5 aug. 2017)

Wat leuk om te lezen en leuk om de foto's te zien! ROn, gefeliciteerd met je verjaardag! Fijne dag nog verder en ik kijk Sl uit naar het volgende verslag!

Geplaatst door: Wietske van Luijk (5 aug. 2017)

Super leuk om te lezen en om de foto's te zien! Zo beleven we alles een beetje mee. Fijn! Maak maar lekker muziek Tam!

Geplaatst door: Ruth Brandemann (5 aug. 2017)

Wat fijn dat jullie goed en veilig zijn aangekomen. Lekker twee rustige dagen om bij te komen. En dan begint het avontuur nog concreter. Liefs van ons! En een kus voor Rosalie :-*

Geplaatst door: André en Deborah (5 aug. 2017)

Wat fijn om zo snel al z"on uitgebreid bericht van jullie te lezen!! En om jullie ook te zien via de mooie foto"s. Vandaag konden jullie heerlijk bijkomen van jullie lange reis. We zijn wel benieuwd naar de Afrikaanse geuren.
Hele fijne tijd met elkaar én Ron gefeliciteerd met je verjaardag!

Een drukkie speciaal voor Amber

Geplaatst door: Jaap en Alida (5 aug. 2017)

He lieve Ruth en alle anderen, stiekem heb ik de hele dag uitgekeken naar de eerste
foto's, zo leuk om jullie te zien. Helemaal aan de andere kant van het continent, gaaf!! Geniet veel met elkaar en dat jullie aanwezigheid verschil mag maken in het leven van anderen

Geplaatst door: Gerlinde (5 aug. 2017)

Leuk verslag. Zo zijn de achterblijvers ook een beetje in Z A. Nog 1 vrije dag en dan 'er tegen aan'. Veel plezier Annely en alle anderen. Fijne verjaardag Ron!

Geplaatst door: Janny een Theo Burgler (oma/opa van Annely) (5 aug. 2017)

Wat leuk om jullie op de foto's te zien en een indruk van jullie tijdelijk verblijf. Een goede zondag morgen met elkaar toegewenst!

Geplaatst door: Leo en Pauline (5 aug. 2017)

Leuk om wat foto's te zien. Het meer is aardig opgedroogd of niet?
Leuke verjaardag gehad (o)pa?

Pieter, ben toch wel wat jaloers op je dat je weer op Groenfontein bent..

Fijne dag morgen!

Groetjes, AMNSJH

Geplaatst door: De Bremannetjes (5 aug. 2017)

Wat fijn om wat van jullie te horen en te zien!! Heerlijk om zo een beetje mee te kunnen genieten!
Ron van harte gefeliciteerd! Fijne avond nog met elkaar!
Een lieve groet van ons!

Geplaatst door: Erna (5 aug. 2017)

Prachtig verslag van een lange reis! Veel succes met jullie project en Annely dikke knuffel van B, Linda, Lucas en Loïs. Ps: pas op voor de bloedzuigers

Geplaatst door: B (5 aug. 2017)

He Ier, zus!
Jaa het eerste berichtje! (Jullie eerste verhaal en mijn eerste van de velen die gaan komen, Ghehe)
Wat leuk om jullie verhaal te lezen, wat een heerlijke foto's en een prachtige omgeving! Zo tof om te zien. Heb je de sterren al bekeken? Gaaf he?
Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen als jullie aan de slag gaan.
Succes voor morgen. Geniet!

Heel veel drukkiees voor jou!
(En ook een drukkie voor de andere bekende kinders:))

Geplaatst door: Myrthe (5 aug. 2017)

fijn dat jullie goed aangekomen.

Geplaatst door: monique bakker (5 aug. 2017)

Wat fijn om te lezen! Mooi verslag hebben jullie gemaakt. Wat een dag vol indrukken. Zo kunnen we mooi een klein beetje mee genieten. Dank je wel.
Gefeliciteerd Ron! Leuke verjaardag zo met z'n allen.

Groetjes Hermen en Sjoerian
Jannique , Do en Luco ... Dat missen is stiekem wel een beetje wederzijds ;)

Geplaatst door: Sjoerian (5 aug. 2017)

Leuk om zo snel al iets van jullie te horen. Door de foto's al een leuke indruk. Ga er enorm van genieten!!

Geplaatst door: Berrie Gillot (5 aug. 2017)

Hé Marc, Feyenoord heeft de jcschaal gewonnen na strafschoppen. Leuk verslag en mooie foto's!

Geplaatst door: Annerieke Pruim (5 aug. 2017)

Leuk verslag en leuk om te lezen. Fijn om te horen dat de reis goed is verlopen. Geniet ervan en we kijken uit naar het volgende verslag.

John en Corriene

Geplaatst door: John en Corriene Meijberg (5 aug. 2017)

Reageren?


Oudere berichten

› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)