Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Projectreis 2017
Geplaatst op: 7 aug. 2017

07 aug 2017

Lieve allemaal,

 

Voordat de zon opkwam, stond Ron alweer om 5:30 op onze kamerdeur te bonken om ons wakker te maken, best wel vroeg dus...

Voor de meesten was het wel lastig om zo vroeg op te staan, maar uiteindelijk stonden we allemaal netjes om 6:15 bij de ontbijttafel om onze lunchpakketjes te maken.

Omdat onze lieve begeleidster Kirsten vandaag jarig is, hebben we met onze mooiste ochtendstemmen voor haar gezongen.

Vandaag hadden we een drukke dag voor de boeg.

We zijn eerst naar Freedom Park geweest, een grote sloppenwijk een uurtje rijden van ons verblijf vandaan.

Hier hebben we kunnen zien hoe arme mensen hier leven, in zelf gebouwde huisjes en hoe zij op een creatieve manier toch hun leven leiden. Zo hebben we ook binnen mogen kijken in een paar van die kleine 'shackkies'.

In sommige shackkies leven soms wel zeven mensen bij elkaar. Dit was dus best wel heftig voor ons om te zien. Toch hebben we daar ook leuk contact gehad met mensen en kinderen die daar wonen en eigenlijk waren ze best wel gastvrij.

Na Freedom Park reden we met onze busjes naar Kweena Day Care, waar we ontvangen werden door een groep vrolijke kinderen die ons al op stonden te wachten bij het hek.

We kregen de tijd om even met de kinderen te knuffelen en te spelen, zo hebben we ze onder andere het liedje 'hoofd, schouders, knie en teen' geleerd, wat heel erg leuk was om te zien.

Na afscheid genomen te hebben van de kinderen daar gingen we naar Kindersorg. Kindersorg is een initiatief  van de kerk om pleegkinderen een veilige omgeving te bieden. Het is eigenlijk een groot opvangtehuis dat bestaat uit zes 'woonunits', waarvan wij als groep er eentje mogen gaan inrichten. 

Omdat we tegen die tijd nog niet hadden geluncht, pakten we onze lunchzakjes erbij en gingen we bij de auto's op de parkeerplaats lunchen. Sommige mensen moesten iets langer wachten op hun lunch, aangezien we één coolbox kwijt waren geraakt. Sommigen riepen gelijk 'Ohh dan gaan we wel naar de McDonalds!'. Maar uiteindelijk was de verloren coolbox toch gevonden dus konden we allemaal lunchen.

Na de lunch gingen we naar de Harmony Christian School, een school die christelijk onderwijs geeft. Aangezien christelijk onderwijs in Afrika vanuit de overheid niet wordt gesteund, hebben zij onze hulp dus ook nodig. Op de school zitten geen hele jonge kinderen, maar meer leeftijdgenootjes waarmee we ook Engels kunnen praten, aangezien ze Engelstalig onderwijs krijgen. Ook hier hebben we weer even wat tijd gehad om gezellig te doen met de kinderen en toen vertrokken we naar de laatste locatie van de dag.

Dat was de nieuwbouw van de Koster school. Tijdens het project van twee jaar geleden is Stichting Tien hier ook aan de slag geweest, maar in de tussen tijd heeft de school budget gekregen van de overheid om een compleet nieuw schoolgebouw neer te zetten. Het gebouw wordt volgende week maandag in gebruik genomen. Wij hebben een rondleiding gekregen van Isabel, de directrice van de school. Aan het eind van de rondleiding kregen we van haar ook nog een broodje en wat drinken, waar de meesten ondertussen wel trek in hadden.

Na heel wat zeuren hebben we het ook voor elkaar gekregen om nog even langs de supermarkt te gaan. Dus daar liepen we dan met onze rode shirtjes door de supermarkt met chips, chocola, drinken en koek. Toen was het tijd om weer terug te rijden naar Prosper Guest Farm, over die hééérlijke hobbelige Afrikaanse wegen :)

Met al deze indrukken hebben we heel veel zin om morgen aan eindelijk aan de slag te gaan.

Tot morgen!

Geschreven door: Skyfies

Rosalie, Leendert-Jan, Juliëtte, Brigitte, Esther, Marc, Ilse, Gerda, Kirsten en Ron

----

Extra veel foto's vandaag!

 

 

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand

Reacties

Niels Ik heb het idee dat je het bijzonder leuk vindt. vooral de trip
op safari. Er zijn ook leuke meiden heb ik gezien. Alleen
kijken !
Hartelijke groeten; Opa

Geplaatst door: Opa Dick de Graaf (13 aug. 2017)

Wat ontzettend gaaf om jullie zo bezig te zien, en hoeveel plezier jullie daar met elkaar hebben. Lotte dikke knuf van ons Maarten en Joke

Geplaatst door: Joke Ribberink (9 aug. 2017)

Ha, gister had geen kans gehad om te reageren, daarom nu een verlaten reactie. Veel mooie​ foto's gezien en een mooi helder verslag van alle activiteiten. Jullie raken al aardig gewend zo. Mooi om te horen dat de school subsidie vooreen nieuw gebouw had gekregen. En ik hoop nog op een video van de kaskraker 'hoofd schouders knie en teen'.
Veel plezier daar maar ook werkze de komende dagen. Doe voorzichtig.

Geplaatst door: Jos Hollaar (8 aug. 2017)

Leuke foto's opa en oma en Pieter!

Groetjes van Elim

Geplaatst door: Elim (8 aug. 2017)

Iedereen van het Tienteam, willen wij bedanken voor de informatie en de foto's, veel succes en Gods zegen !!

Geplaatst door: Opa en Oma van Ruth. (8 aug. 2017)

Leuk verslag weer ,veel werkplezier morgen .Hedwig kusjes van Dribbel

Geplaatst door: Frank,Eef de Graaf (8 aug. 2017)

hoi oma wat vind je het leukst?

Geplaatst door: salomé (8 aug. 2017)

opa vint je het leuk?

Geplaatst door: nathanaël (8 aug. 2017)

Hallo Evertjan , gerda en de groep
Mooie foto's erg indrukwekkend.
Groet Monique

Geplaatst door: monique bakker (8 aug. 2017)

Hoi Tamara, leuk om je reis zo te volgen! Heftig en bijzonder voor je. Groetjes, Jakob, Saskia, Cynthia en Marnix

Geplaatst door: Saskia (8 aug. 2017)

Dit hoorde ook nog bij mijn reactie:
Vandaag dan echt aan het werk daar, veel succes allemaal! Dikke kus, knuffel voor jou Suus. Liefs, mama

Geplaatst door: Ellen Niewold (8 aug. 2017)

Lieve Suzanne,
Wauw wat een boel foto's, heerlijk voor ons om ze te bekijken. Elke avond wachten we op de nieuwe blog, fijn om zo op de hoogte te blijven. Wat zul jij genieten zeg! Tis hier maar stilletjes zonder jou..... wij hadden een leuk weekend met elkaar, totaal 170 km gefietst. Jij blij dat je er niet bij was

Geplaatst door: Ellen Niewold (8 aug. 2017)

Oja kusjes van mij❤

Geplaatst door: Mirjam (8 aug. 2017)

Oja kusjes van mij

Geplaatst door: Mirjam (8 aug. 2017)

Hee Suus!
Super leuk om al die foto's te zien en wat een schatjes die kinderen!! Heel leuk die foto met jou en dat meisje
Nog heel veel plezier en vandaag ook succes met werken!

Geplaatst door: Mirjam (8 aug. 2017)

T ziet er heel mooi uit en hoop dat je t leuk hebt. Mis je en hou van je!
Martijn

Geplaatst door: Martijn (8 aug. 2017)

Hoi Evert Jan en Gerda en alle anderen, zo dat zijn veel foto's!
leuk om te zien dat jullie zo veel plezier met de kinderen hebben gehad. We wensen jullie veel werk plezier de komende dagen!

Geplaatst door: Gert en Francien Donselaar (7 aug. 2017)

Mooi verhaal met prachtige foto's, erg leuk om je zo stralend op de foto te zien staan schat! Iedereen veel succes met werken morgen en kijk weer uit naar het verhaal van de komende dag. Dikke kus voor Kirsten

Geplaatst door: Rutger Outshoorn (7 aug. 2017)

Roos, die foto van jou & Annely met de kinderen is ook echt super leuk :)❤️

Geplaatst door: Jolieke (7 aug. 2017)

Wat weer genieten van jullie verslag en de foto''s ! Ik ga er elke avond weer even voor zitten....Slaap lekker allemaal en gezond weer op!

Geplaatst door: Hanneke (7 aug. 2017)

Lieve Rosalie, wat een super gave foto's! Wat hebben jullie een mooi stuk geschreven! We krijgen echt een goed beeld van wat jullie gedaan hebben. We lezen de verhalen echt met heel veel plezier! De foto's zijn echt te leuk om te zien, lekker bekkie! Geniet maar lekker lief meisje! Heel veel liefs en knuffels van ons! Groetjes aan iedereen daar! Love you, kus mamma

Geplaatst door: Jolieke en de rest van de fam. (7 aug. 2017)

Wauw Aniek wat een mooie lieve foto`s, heb er meteen 1 doorgestuurd naar alle ooms en tantes en opa`s en oma`s. Zo te zien heb je het goed naar je zin en mis je ons niet ;)) Wij missen jou wel hoor, Nick loopt elke dag naar je slaapkamer en zegt dan heel zielig: Aniek weg, vliegtuig...
Succes morgen, hoop dat het verslag dan wat eerder komt zodat we niet zo lang in spanning hoeven te wachten (haha ik dan) Dikke kus mama en de rest natuurlijk

Geplaatst door: Agnes van de Water (7 aug. 2017)

Mooie plaatjes! Werk ze morgen.

Geplaatst door: Eko (7 aug. 2017)

hoi Iris, hoi allemaal,
dat was een indrukwekkende dag vandaag voor jullie! Wat een leuke verslagen en de prachtige foto's! Heb jij ook al mooie foto's kunnen maken met je camera Iris?
Allemaal veel succes morgen!
knuffel voor jou, Iris en groetjes voor allemaal

Geplaatst door: Germartha van Hoek (7 aug. 2017)

Wat leuk om de foto's te zien! Heel veel plezier nog en kan niet wachten om alle verhalen te horen!

Geplaatst door: Lisanne Pama (7 aug. 2017)

Zo leuk om de foto's te zien! Heel veel plezier nog en ik kan niet wachten om alle verhalen te horen!

Geplaatst door: Lisanne Pama (7 aug. 2017)

Wat fantastisch dat jullie ons zo uitgebreid op de hoogte houden met jullie blog en foto's! We kijken er nu elke avond naar uit!
Lotte we zijn enorm benieuwd naar je verhalen!
Dikke kus van ons!

Geplaatst door: Wouter en Karin (7 aug. 2017)

Hey Ann!
Wat een lieve kindertjes zeg!
Heel veel succes morgen met werken schatje.
Ik mis je en denk veel aan je❤️
Iiefs Matt

Geplaatst door: Matthias (7 aug. 2017)

Wat geweldig om via deze verslagen en foto's zo met jullie mee te kunnen leven. Super. Hele mooie foto's van jou Rosalie.
Veel succes en liefs van oma en opa.

Geplaatst door: Hennie Gillot (oma van Rosalie) (7 aug. 2017)

Wat een indrukken hebben jullie opgedaan vandaag! Mooi om de foto's te bekijken en leuk dat jij er ook een paar keer op staat, Elles :) We wensen jou en alle anderen veel succes toe bij het werk morgen (en het vroege opstaan)!

Geplaatst door: Leny en Peter (7 aug. 2017)

Wat een indrukken weer voor jullie. Prachtige foto's! Charlotte iets minder verstoppen hoor, maar zo te zien heb je zelf ook mooie foto's gemaakt. Nu al zo benieuwd naar je verhalen. Denk veel aan je/jullie! Zet 'em op morgen! ❤

Geplaatst door: Arjanne (7 aug. 2017)

Leuk om te lezen weer. En wat een mooie foto's. Zo te zien was je in serieus gesprek met een leerling. Ben benieuwd waar dat over ging. Hier thuis gaat alles goed, hoewel het wel wat stil is zonder jou en Stefan. Een fijne dag morgen, dikke kus!

Geplaatst door: Gerdy Dijksterhuis (7 aug. 2017)

Wat bijzonder om dit te zien! De indrukken die deze foto's ons geven, wat zal dit bij jullie ook binnenkomen zeg, erg indrukwekkend!
Erg mooi om dit zo ook mee te maken, maar wat een armoede.
Succes morgen met het echte werk.

Lieve groet van ons, de "De Witjes".

Geplaatst door: Dick de Wit (7 aug. 2017)

De eerste dag zit erop. Indrukwekkend om in de sloppenwijk te kijken. Mooie foto's vooral die van jou, Rosalie

Geplaatst door: Deborah (7 aug. 2017)

Lieve Vera,
Ik denk elke dag aan je. Ik hoop en weet dat je daar een goede tijd zult hebben. Mooie foto trouwens! Net als de andere meiden uit Nijkerk. Succes met het echte werk vanaf morgen

Geplaatst door: Bram Schouten (7 aug. 2017)

Wat weer een mooi bericht, en prachtige foto's. Wat een mooie beelden! Goede fotograaf! Jullie hebben vandaag heel wat indrukken opgedaan!

Voor Amber: Sanne is vanavond thuisgekomen vanuit Zakynthos. 1 meisje weer veilig thuis :)

Drukkie van ons

Geplaatst door: Jaap en Alida (7 aug. 2017)

Hey Rik,

Mooie foto's! Zal indruk maken op jullie. Zo te zien hebben jullie het goed samen. Geniet van de mooie tijd.

Geplaatst door: Erik en Corine (7 aug. 2017)

De eerste dag zit erop. Indrukwekkend om in een sloppenwijk te kijken. Mooie foto's van jullie. Vooral die van jou, Rosalie

Geplaatst door: Deborah (7 aug. 2017)

Mooie foto's Veer! Heel leuk om te zien. Veel succes met het klussen morgen.

owja ik heb vandaag ff je zwarte nike schoenen geleend;)
xx

Geplaatst door: Carlijn Schouten (7 aug. 2017)

Hoe vind je het Stefan? Succes met werken van de week!

Jurgen, hoe gaat het met jou? Veel succes ook!

Pieter, ik heb je dit keer gemist op de foto's..

Geplaatst door: Arjan en Martine (7 aug. 2017)

Indrukwekkend verslag met veel mooie foto's, wat een andere wereld. Gods zegen als jullie morgen aan de slag gaan.
Nina; Knuffel van pluk

Geplaatst door: Gerben & Hester (7 aug. 2017)

Mooie foto van je Rosalie, veel succes met het werk de komende week!

Geplaatst door: Arjan en Martine (7 aug. 2017)

Ziet er weer leuk uit allemaal! Papa en mama alles nog onder controle met alle jongeren? ;-) ziet er gezellig uit hoor. Hier gaat ook alles goed, jullie herkennen Mirjam straks niet meer terug, zo groot en wijs als ze wordt :-).
Veel succes en geniet er van met elkaar. Dikke kus voor opa en oma van Mirjam, ook namens Maarten en Crystel.

En voor onze MC Oost Afrika-gangers, heel veel plezier en succes met elkaar!!

Geplaatst door: Maarten, Crystel & Mirjam (7 aug. 2017)

Yes een nieuwe blog! En van al die leuke Nederlanders aan het werk met mooie Zuid Afrikanen!
Ik krijg er tranen in mn ogen en echt wel een beetje heimwee van. Fijn om te zien dat Harm en Willy ook weer hun grote vriend in Freedompark konden bezoeken en dat de groep toch kon zien hoe de mensen daar leven ondanks dat ze er geen kinderwerk kunnen doen.

Ook de rest van de locaties zien eruit alsof jullie er mooi werk kunnen doen. Heel veel succes!

Liefs en dikke knuffel voor Juliëtte,
Nathalie

Geplaatst door: Nathalie Hollaar (7 aug. 2017)

Hey lourens leuk om te zien en veel plezier en succes daar

Geplaatst door: Floris van luijk (7 aug. 2017)

Bijzonder en ook erg mooi om te zien en te lezen hoor! Nu dus een écht een sloppenwijk gezien....Dat mensen zo moeten leven en toch ook gewoon plezier hebben.
Lekker slapen en morgen weer lekker vroeg op om te werken. Zet em op! Wij hadden een mooie zonnige dag. Met opa nog een visje in Spakenburg gegeven. :) Liefs!

Geplaatst door: José (7 aug. 2017)

He leukerd,

Bijzonder zo'n eerste dag hea. Wat een prachtige foto's, mooie koppies! Suus, die van jou is heel mooi! Gaaf om te zien.
Succes morgen met het zware werk! In gedachten elke dag bij jullie hoor.

Dikke drukkie!

Geplaatst door: Myrthe (7 aug. 2017)

Wauw Annely (en de rest) wat een mooie foto's ! Dat zal flink indrukwekkend zijn geweest vandaag ! Blijft mooi om zo mee te kunnen kijken!
Bedankt weer !

Groetjes van de Brokelmannen en een extra knuffel van Luco ;)

Geplaatst door: Sjoerian (7 aug. 2017)

Mooi om te zien! Wat leuk om elke avond mee te kunnen lezen met jullie belevenissen! Knuffel voor Lourens. Ook de groeten voor Florien, wat fijn om te horen dat je ouders weer thuis zijn!

Geplaatst door: Kees en Wietske van Luijk (7 aug. 2017)

Wauw, heerlijk veel foto's vandaag! Ruth, jij zit toch bij de Skyfies? Mis je naam!
Bijzonder om jullie daar te zien, aangrijpend...succes met alles een plek geven en alle energie om morgen aan de slag te gaan voor jullie! Leven intens mee en je bent voortdurend in onze gedachten Ruth❤️ Succes allemaal, ook alle leiders, fantastisch wat jullie ondernemen!

Geplaatst door: Gerlinde (7 aug. 2017)

Wat een mooi verslag en mooie foto Rosalie

Geplaatst door: Opa en Oma van der Steen (7 aug. 2017)

Hallo,

Leuk verslag. Nu zien we inderdaad wel wat meer van de armoede. Leuke foto's en veel blije gezichten. En onze dochter staat ook eens op de foto :-)

Geniet ervan en succes met het werken morgen!

John, Corriene, Matthijs en Eva

Geplaatst door: John en Corriene (7 aug. 2017)

Wat een prachtige en schattige foto's. Leuke en indrukwekkende indrukken zo van het leven daar. Roos, de groetjes van ons en we kijken weer uit naar de foto's van morgen.

Geplaatst door: Berrie Gillot (7 aug. 2017)

Oudere berichten

› Resultaat van 2 weken hard werken (23 aug. 2019)
› Een waardig afscheid (22 aug. 2019)
› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (11 apr. 2015)
› Baby, kinderkleertjes (25 mrt. 2015)
› Brei les (26 dec. 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (23 dec. 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (6 dec. 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)