Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Vrijwilligersreis 2015
Geplaatst op: 11 aug. 2015

11 aug. 2015 (di)

Blog dinsdag 11 augustus

De eerste dag van werken zit erop. Na een vroege wekdienst en een goedemorgen-gesprek werd de tocht naar de werkplekken ingezet. De wegen splitsten uiteen en ieder ging zijn eigen weg op zijn eigen manier. De een halfslapend en de ander vol energie (we noemen geen namen). Hieronder volgt een kort verslagje per werklocatie:

 

Kosterschool:

Rond half negen arriveerde de bus in Koster. Hier werden wij warm verwelkomd door de directrice die ons meteen een rondleiding door alle klaslokalen gaf. Alle kinderen begonnen te juichen bij onze  binnenkomst, bedankten ons voor ons werk en namen afscheid met een speciaal klapritme. Wat ons erg raakte was dat de directrice tegen de kinderen zei dat zij een voorbeeld aan ons konden nemen. Voor ons gevoel zijn wij helemaal niet volmaakte perfecte jongeren of iets dergelijks, maar dit laat wel zien wat voor impact ons werk hier heeft. Na de rondleiding en een goeie bak koffie (helaas zonder Douwe Egberts siroop) begon het echte werk. Vandaag zijn we begonnen met drie kleine projectjes: Een put uitgraven (als bak voor de kraantjes die nog aangelegd worden), een pre-school gebouw opknappen en een magazijn vernieuwen. En we gingen als een malle! De pre-school is al helemaal geverfd en kan nu vanbinnen opgeknapt gaan worden. Het magazijn is geschuurd en de eerste muurschilderingen beginnen vorm te krijgen. Dan hebben we nog de put… Na zes uur lang met vier man werken zijn we inmiddels op 80 centimeter, ongeveer op de helft. Ook de kinderen waren een positieve stimulans voor ons. Elke keer als ze ook maar even de kans zagen om bij ons in de buurt te zijn renden ze op je af. Ze zongen voor je als je hard aan het werk was en slechts een knuffel of een high-five gaf ze een stralende glimlach op hun gezicht. Dan weet je meteen weer waar je het voor doet!

 

Kinderwerk:

De allereerste dag mochten wij (Dianne en Marloes) al gelijk het kinderwerk gaan doen. We hadden ons in Nederland al weken voorbereid door een Bijbelverhaal, knutselwerkje, spellen en liedjes te verzinnen. Kinderwerk doe je maar 1 keer met een groepje van 5 deelnemers en 3 leiders. We zaten bij Eveline, Aron, Maarten en de leiders Chilly Willy, Harmpie en Funny.

We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, maar gelukkig waren we gister al even langs geweest om te kijken. Het kinderwerk wordt gedaan bij een gebouwtje voor op de straat. Dit gebouwtje staat in Freedompark en dat is een hele arme sloppenwijk. Het was de allereerste dag, dus moesten we de kinderen eerst op gaan halen. We hadden uiteindelijk een groep van 40 terwijl we begonnen met een groep van 20. Allereerst begonnen we met een liedje en de kinderen dansten en sprongen enthousiast mee. Daarna deden we een Bijbelverhaal met een tolk die ons hielp. We maakten alles ook duidelijk met platen. Toen begonnen we aan het knutselwerkje. We hadden thuis al bloemen gelamineerd. We hadden ze op een rietje geniet en de kinderen mochten er allemaal stickers opplakken. Dat vinden ze geweldig joh! Ze plakten zichzelf, ons en hun bloem helemaal onder. Het was zo’n gezelligheid! Na het knutselen kregen ze wat drinken. Daarna gingen we 3 verschillende spellen doen. Touwtje springen, dat kunnen ze trouwens echt veeeel sneller dan ons en veel langer dat zijn wij niet gewend, pittenzak gooien op Dianne’s kont (eigenlijk moesten ze zo ver mogelijk gooien, maar goed), en ringgooien. Na de spellen kregen de kinderen drinken, maar wat heel grappig was is dat ze het drinken niet gelijk opdronken. Ze begonnen te schreeuwen en de tolk zei dat ze eerst hun broodje wilden. Ze kregen van ons een broodje met boter. Ze genoten er lekker van. Toen kregen ze nog een lekkere appel en natuurlijk hun bloem. En bij het hek kregen ze een ballon en een grote zachte dobbelsteen. Toen waren we klaar en konden we even uitrusten.

We gingen na het kinderwerk door in ons busje naar NeoBirth. Dat is een hulporganisatie voor jonge zwangere vrouwen die twijfelen over een abortus. We kregen een rondleiding en toen moesten we toch echt aan de slag. We hielpen kinderschoentjes sorteren. Na dit gedaan te hebben gaf de mevrouw ons hartjes om onze naam op te schrijven. Die worden op de muur gehangen uit teken van liefde.

De dag was alweer bijna om. We reden nog langs het tankstation om chips, drinken en chocolade te halen. We reden terug naar huis met Marco Borsato muziek. We moesten onderweg wel even stoppen voor Fenny, omdat ze een struisvogel zag en daarna ook nog zebra’s. We reden weer lekker terug naar ons huis.

We wisten niet wat we moesten verwachten, maar het was echt fantastisch. Je kunt eigenlijk niet omschrijven hoe het voelt om dit soort kinderen te mogen helpen en hun leven een stukje beter te mogen maken. We maken ze zo gelukkig met een simpel liedje en knutselwerkje. Het is echt ongelofelijk. Wat is dit mooi om te doen. Als je hier zit in Zuid-Afrika, maak je pas echt mee hoe goed wij het eigenlijk hebben. Het was een geweldige dag en we hebben heel veel zin in de komende werkdagen.

Tot snel!

(love you mama en papa. X Dianne en Marloes)

 

Moedwillschool:

Rond ongeveer acht uur in de ochtend, vertrokken twee bussen vanaf Groenfontein richting de Moedwilschool. De Moedwilschool is een kleuterschool, basisschool en middelbare school in één. Op deze school zitten kinderen/volwassenen van 7 tot 21 jaar oud.

Bij aankomst zaten de kinderen hun lessen al te volgen, maar zodra ze ons ontdekten werd de les ruw verstoord. Dit kwam omdat alle kinderen juichend en zwaaiend voor de ramen stonden, en dit allemaal vanwege ons bezoek. We begonnen met het slopen van een verrot ‘klimtoestel’ en met het opknappen van 2 niet zo goed onderhouden lokalen.

Naar een uurtje of 2/3 werk was het klimtoestel plat en waren de lokalen opgeruimd.

Tijdens de pauze van de kinderen, een chaotisch halfuurtje waarin we veel hebben gelachen en ook heel veel foto’s hebben gemaakt.

Na de pauze konden we beginnen met schilderen, daar hebben we veel plezier aan beleefd en we kunnen met zijn alle terug kijken op een hele mooie dag.

 

Groetjes van De Shackies!

Marloes, Dianne, Carlijn, Daphne, Tom, Luuk, Dennis, Fenny & Willy

 

Filmpje!

Het volgende filmpje geeft een beetje beeld van het kinderwerk op Freedom Park: https://youtu.be/-bH-N9YYJJ4

 

 

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand (lid projectgroep)

Reacties

This piece was a likjfaceet that saved me from drowning.

Geplaatst door: Chartric (8 jul. 2016)

Hoi Rianne,

Leuk je daar nu echt aan het werk te zien. Fijn dat jullie wat voor die kids kunnen betekenen. Wat zijn sommige kids warm aangekleed met muts op e.d. terwijl jullie op jullie t-shirt lopen....
Wie kan er bij jullie zo mooi dieren schilderen? Ziet er allemaal kleurig uit.
Gr. ook van tante Riny en tante Fenna!!!

Geplaatst door: Fam. Bolks (12 aug. 2015)

Mooi om je met de kinderen bezig te zien.Jullie hebben erallemaal plezier in!Ga zo door!

Geplaatst door: Mia Smit,oma van Maarten (12 aug. 2015)

Ruben, wij zijn erg onder de indruk van de aktiviteiten die jullie ontwikkelen.Leuk om je te zien in de groep en tussen de kinderen.Zo te zien sluit het werk aan bij hun behoeften en wensen. Veel succes en hartelijke groet.

Geplaatst door: opa en oma vd steen (12 aug. 2015)

hoi allemaal,
Ik lees gezellig met jullie mee, ondanks dat ik alleen Eveline ken vanuit de kerk. Maar ik geniet van jullie verhalen en bewonder jullie inzet en enthousiasme. Ga zo door en geniet!
Groetjes,
Nynke

Geplaatst door: Nynke (12 aug. 2015)

Mooi werk doen jullie.

Geplaatst door: Fam Bos (12 aug. 2015)

Heel herkenbaar al die verhalen en foto's, alsof we er gewoon bij zijn! Super dat jullie al zoveel werk hebben verricht! Al die blije gezichten van de kinderen, daar doe je het voor. Geniet ervan onder de zegen van onze liefdevolle Vader. Liefs!

Geplaatst door: Rene en Marleen (12 aug. 2015)

Heee Rianne! Cece is A
Liefs,

Geplaatst door: Florien (12 aug. 2015)

Wat mooi om te zien hoe jullie daar aan het werk zijn. Alles ziet er zo kleurig uit. Ze zijn blij met jullie komst, dat is aan alles wel te zien. Even een vraagje aan Harm. Moet je nu echt zoooooveel boterhammen eten?

Geplaatst door: Anja vegter (12 aug. 2015)

Fijn te lezen dat jullie al zoveel hebben kunnen doen. Aan de foto's is te zien dat jullie het nuttige en het aangename wel kunnen combineren. Milan, zo te zien heb je het goed naar je zin. Fijn!!
Groeten van opa en oma.

Geplaatst door: Peter en Maria Korlaar (12 aug. 2015)

vvvvvvvvbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm33333333333333333333pppppppppppppppppppppppppppjjjjkkbvnvvmkmnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnhfbaabhbhbbvhvbhyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew

Hoi opa en oma en Pieter,

Ik zag allemaal kindjes op de foto die stickertjes aan het plakken waren Ik vind dat sommige kindjes er verdrietig uit zien.

x Nathanaël

Geplaatst door: Nathanaël (12 aug. 2015)

iuuhhhhppmmmmmmmmmm., mmmmmmmmssssssssjjjjjjjjjjjjnmnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnjuuewh
iiiiiiiiikkkkkkkkkkswe7778999999999998820nnbbvcxxxxxse8ppkjjjjjjlll++

vertaling:
Hoi opa en oma en oom Pieter,

opa en Pieter ik heb jullie op de foto gezien. Maar oma zie ik nergens.

x Salomé

Geplaatst door: Salomé (12 aug. 2015)

Hoi Jolinde,
Druk aan het verven, zagen we op de foto's. Heb
je het naar je zin? Veel succes nog de komende dagen, geniet er ook van! Die twee weken vliegen voorbij!

Groetjes,
Arjan en Martine Breman

Geplaatst door: Arjan en Martine (12 aug. 2015)

We zitten elke avond vol spanning "effe"te chekken of de blog er al is. Zo leuk om mee te mogen genieten. En wat fijn dat jullie daar zo veel kunnen doen, waar niemand tijd of geld voor heeft. We bidden elke dag voor jullie allemaal.
Extra kus voor Charlotte.

Geplaatst door: Barbara v. Gijzen (12 aug. 2015)

Ha Maarten, superleuk dat kinderwerk. Wat een creativiteit, we wisten dat je het in je had ;-).
En mooie foto's natuurlijk...

Eerste wasje al gedaan? Groeten, ook aan Aron, van jullie race-moeders

Geplaatst door: Hanneke en Joost Smit (12 aug. 2015)

Dit is duidelijk het echte werk en wat een resultaat al na pas 1 dag!!!!! Ga zo door. Geniet en besef!
Groetjes aan allemaal en in het bijzonder voor Saar!!

Geplaatst door: de Pollen (12 aug. 2015)


Ah jullie zijn allemaal toppers!
Die kindjes zien dr zo lief en blij uit.

Heel veel dikke knuffels aan al mn vriendinnetjes daar ??
(Aka Saar, Marloesje, Joos, Mir, Mirthe)

Lekker genieten en k kan ni wachten todat jullie terug komen met alle mooie verhalen.

Liefs,

Ps: Saar ik wacht nog steeds op mn shoutout ????

Geplaatst door: Melanie (12 aug. 2015)

Hey Marijn, gaaf weer hoor. zo te zien was je hard aan het werk! super. En hoorde jij bij degene die veel energie had vanmorgen:) Succes morgen met het kinderwerk. Ik weet zeker dat dit net iets voor jou is. dikke knuf van ons uit duitsland

Geplaatst door: fam kooistra (12 aug. 2015)

Fantastisch, wat jullie doen! Supertrots op jullie!!

Geplaatst door: Helma van de Vuurst-Kok (11 aug. 2015)

Hoi lieve Marloes, wat een mooie foto's en een prachtig verhaal! Jullie doen fantastische dingen en jullie genieten er zichtbaar van ga zo door! Je bent een topper en we houden van je! Dikke kus Papa, Mama en je Zusjes

Geplaatst door: Ouders Marloes (11 aug. 2015)

Wat een mooie foto's weer, en wat bijzonder om te lezen hoe de kinderen daar reageren op jullie aandacht!

ps: Luuk, coole bril :) En leuk om je stem even te horen!

Geplaatst door: Familie Woudstra (11 aug. 2015)

Ha Christiaan, Willem Jan, Fenny, Bram,Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien.Succes ermee en hartelijke groet vanuit Zeeland van alle aanwezige Lemsen en De Gelders

Geplaatst door: Tineke de Gelder (11 aug. 2015)

Hey Jolinde. Wat geweldig om een poosje in een heel andere cultuur mee te mogen draaien en wat voor hen te kunnen betekenen. Ik hoop dat je het heel erg naar je zin hebt en dat jullie een leuke stimulerende groep hebben.
Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen straks.

Geplaatst door: Jolanda H (11 aug. 2015)

Gaaf om iedereen zo lekker aan het werk te zien!
Ik was gráág bij het kinderwerk geweest, Eveline ;-) Ziet er zó leuk, ontspannen en gezellig uit! Grappig dat de kinderen zichzelf ook volplakten met stickers.
Groetjes maar weer. We kijken al uit naar jullie nieuwe verhalen! Compliment trouwens voor de verslagen! Ze lijken ook steeds langer te worden :-)

Geplaatst door: Jonker-fam (11 aug. 2015)

Lieve zus,
Ik hoop dat je het leuk hebt.
En nog heel veel succes verder.

Groetjes Chris

Geplaatst door: Chris zegers (11 aug. 2015)

Fantastisch al die vrolijke kindergezichtjes die jullie op hun gezicht weten te toveren. Heel dankbaar werk om te doen. Ruben en de rest, fijne dag morgen!!

Geplaatst door: Berrie (11 aug. 2015)

Wat bijzonder om jullie mooie verhalen te lezen en de foto's te zien. Zo gaaf al die blijde donkere koppies. Super dat jullie iets voor deze kinderen mogen betekenen! Zet hem op!! Dikke kus

Geplaatst door: Anja Baron (11 aug. 2015)

Dinsdagavond

ADO-PSV 2-2
Heerenveen-de Graafschap 3-1

Geplaatst door: Trainer VOP (11 aug. 2015)

WoW....super trots op jullie allemaal!! Wat een mooie, leuke en ook ontroerende foto's!!!

Al die stralende toetjes en dan jullie vrolijke gezichten er tussen, heerlijk om naar te kijken!

Zet em op met z'n allen jullie werk wordt ook door ons zeer gewaardeerd!! Toppers!!

Enne... Milan een hele dikke kus van Viv ( ze mist je zo! ) en natuurlijk ook van ons Senne en Jascha!

Geplaatst door: Ouders Milan (11 aug. 2015)

beste allemaal,

Wat geweldig mooi werk doen jullie. Ga zo door met elkaar en maak er iets moois van. Toppie wat jullie doen, ga zo door. ( ik word er een beetje jaloers van). Hier kunnen jullie een tijd op teren!

Geplaatst door: Klaas Koelewijn (11 aug. 2015)

Heey Siem en de rest,

Leuk om al die foto's te zien. Leuk om te zien wat jullie daar allemaal doen! Heel veel plezier met de volgende dagen en hopelijk kunnen jullie veel goed werk doen daar. We kijken al weer uit naar de volgende blog.

Veel plezier en de groetjes aan iedereen daar!!!

Geplaatst door: Annefleur de Haan en de family (11 aug. 2015)

Lieve Mirjam (en andere fantastische werklui).
Gaaf jullie verhalen en de foto's. Wat maken jullie in een korte tijd veel mee!
We leven en bidden met jullie mee.
Liefs je vader

Geplaatst door: Christiaan Zegers (11 aug. 2015)

Wat spat de vrolijkheid van de foto's!! Bijzonder om zo met de kinderen en met elkaar bezig te zijn. Laat Zijn licht maar schijnen!

Geplaatst door: westeneng (11 aug. 2015)

Goed bezig, Jolinde! En jullie allemaal natuurlijk? Prachtig om de fotos te zien en mooi om te lezen dat jullie op 1 dag al zoveel hebben kunnen doen. Veel succes morgen met jullie werk, het knuffelen van de kinderen en ze blij maken.

Geplaatst door: fam Lucas (11 aug. 2015)

Ha Harm en Willy, Ron en Janny,

Geweldig om dit weer te volgen, de bekende plekjes, het klussen, het kinderwerk. Klasse dat jullie dit doen.
Ben benieuwd naar jullie verhalen straks,

Groetjes Nel

Geplaatst door: Nel Haasdijk (11 aug. 2015)

Toppers zijn jullie !! Ik zie bekende kindjes van onze reis in oktober. Mooi hoor !!

Geplaatst door: Gerdi (11 aug. 2015)

Goed gedaan boys and girls! Superblog. Elke avond weer een feestje. Zie al uit naar morgenavond. Btw M. Je wordt aardig geplet.

Geplaatst door: Roel Jan (11 aug. 2015)

Wow, het echte werk is begonnen! Wat ziet het er steeds weer fantastisch uit zeg, leuke verhalen en foto's en zelfs een filmpje. Wat blijven we zo heerlijk betrokken bij jullie. Dikke knuf voor allemaal... en in het bijzonder voor.... dag schat!!

Geplaatst door: Hester Kok (11 aug. 2015)

Slechts 1 woord dit keer: RESPECT !!

Geplaatst door: Kees en Hester (11 aug. 2015)

Jullie hebben hard gewerkt dus, toppers!
Wat een ontzettend leuke, vrolijke muurschildering wordt er gemaakt.
Succes maar weer morgen!

Geplaatst door: Merine Kurvink (11 aug. 2015)

Lwuk om te lezen wat jullie allemaal doen en hoe blij de kinderen met eenvoudige dingen zijn! Veel succes verder en dikke kus!

Geplaatst door: Opa en oma van Dianne (11 aug. 2015)

Super om jullie zo aan de slag te zien, en ook de blije gezichtjes van de kinderen. Leuke foto' s en verhalen ook.
Heel veel succes!

Geplaatst door: Nel Haasdijk (hopeinsa) (11 aug. 2015)

WJ,

Leuke foto's man
Als diehard meester het vertrouwde schoolbord alweer opgezocht zag ik, al ziet jouw klaslokaal er heel wat strakker uit. Al wat van je structuur in de school daar ingebracht ;)

Yo gozers
Gaaf hè om die dieren van zo dichtbij te zien?!
Oeh als ik die foto's zie ben ik wel jaloers hoorr, wat jammer toch dat ik d'r niet bij ben, ik wil nu extra graag terug..
Ik doe alleen het kinderwerk dan of course, dan laat ik het klussen wel aan jullie over.
Want daar had ik jou al op een foto gespot Lemsie!
Lekker bezig hoorr.

Nou succes met alle activiteiten en het in toom houden van die jongeren daar & een super mooie tijd gewenst!!
Ik houd de blog in de gaten.

WJ liefs van je twin & goeie vriend Lemsie jij moet het met groetjes doen maarre 'like you know' ik support jullie allebei enorm! :)

Geplaatst door: Lisette (11 aug. 2015)

Mooi werk mensen. Met veel mensen kan je bergen werk verzetten. Heel veel liefs voor Evert Jan enne kan ik ook een close upje van jou krijgen? Ik zie steeds alleen maar je achterkantje...eh...ik weet het, je gaat niet zo graag op de foto (haha..)

Geplaatst door: Gerda vd L (11 aug. 2015)

Hallo Aron en Carlijn,
Jullie eerste echte werkdag, leuk om de foto's en filmpje te zien.
Mooi werk wat jullie doen. Echt een belevenis.

Liefs opa en oma

Geplaatst door: opa en oma ter Haar (11 aug. 2015)

Mooi om te zien hoe jullie daar werken en genieten. Wat zal het een mooie ervaring zijn voor jullie allemaal. Gods zegen op jullie werk. Hartelijke groet, Andre Hilvers ( projectleider van Hope in SA )

Geplaatst door: Andre Hilvers (11 aug. 2015)

wat genieten de verhalen en de foto's! Wat is het toch gaaf dat jullie daar zijn! Jullie doen zulk prachtig werk waardoor een zaadje van hoop en liefde geplant wordt in de harten van deze kinderen. kanjers zijn jullie!

Geniet van alles en sterkte als je thuis mist en soms wat moe bent. Dit vergeet je nooit meer!

Leiding: toppers zijn jullie!

Drukkie!

Mieke

Geplaatst door: Mieke Hilvers (HOPEinSA) (11 aug. 2015)

Willem Jan,
Gave foto hoor, in Afrika voor de klas . Eigenlijk heel vertrouwd ;). Er straalt een hoop enthousiasme van alle foto's. Geniet er van en leer van hen :).
Gezinskus ;)

Geplaatst door: Fam. Veerman (11 aug. 2015)

Hoi Joosje,

Superleuke foto's, veel plezier daar!

Loveyou

Geplaatst door: Stefan (11 aug. 2015)

Ha, die Lemsie boy: lekker bezig jongen. Goed werk leveren hè, zoals altijd. Ga zo door! We blijven je volgen ;)

Geplaatst door: Fam. Veerman (11 aug. 2015)

Goed bezig Lisa ! Zijn je werkschoenen nog heel . Love you.

Geplaatst door: Karin,Arjan en Lars (11 aug. 2015)

Wat zijn jullie hard aan het werk geweest. Super goed! Fijn dat jullie werk zo gewaardeerd wordt!

Geplaatst door: Walenka Hollaar (11 aug. 2015)

wat ontzettend gaaf om jullie zo te kunnen volgen en wat ziet het er allemaal fantastisch uit! Ga zo door!!! En veel lieve groetjes aan Elianne!!!

Geplaatst door: Joke H (11 aug. 2015)

Hihi krijg jij van mij een flesje DE siroop Den;) mis jou ook hoorrr;) veel plezier en genieten allemaal! Liefs!

Geplaatst door: Auk (11 aug. 2015)

Reageren?


Oudere berichten

› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)