Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Vrijwilligersreis 2015
Geplaatst op: 14 aug. 2015

14 aug. 2015 (vr)

Dit keer een hele goedemiddag allemaal,

 

Er was wat vertraging met de blog, omdat gisteravond bijna iedereen naar een kerk in Rustenburg ging om daar te praten met de jongeren, maar als het goed is waren jullie daar al van op de hoogte.

Dus hier nog even snel een samenvatting van de dingen die we gister allemaal hebben beleefd op alweer onze laatste werkdag deze week, om jullie nog even op de hoogte te houden.

 

Freedompark

We kwamen rond een uur of negen aan op Freedompark. We deden dit met Jolinde, Luuk, Leon, Celien en Lieke. We hadden een groep van ongeveer 25 kinderen. Na eerst wat liedjes te hebben gezongen met de kinderen hebben wij het verhaal van Jezus’ opstanding verteld. Mooi om te zien dat het geloof in Jezus bij veel kinderen aanwezig is. Hoe weinig ze ook hebben in materieel en liefde toch verschijnt vaak een lach op hun gezicht. Maar ook zie je bij veel kinderen de pijn en het verdriet in de ogen dan is het toch mooi dat wij als groep toch een lach op hun gezicht kunnen toveren. Na dat wij samen met de kinderen hebben gegeten  hebben we afscheid van hun genomen met Wuppies als afscheidcadeau. Daarna zijn wij in Neobirth geweest bij een opvangtehuis voor moeders met ongewenste zwangerschappen. Wij hebben daar als groep nog een groentetuin aangelegd. Daarna was het tijd om terug te gaan naar onze verblijfplaats.

 

Moedwil

Nadat we weer in onze partybussen naar de school waren gereden (begint wel echt een gewoonte te worden) gingen we weer meteen aan de slag. De twee gebouwen die we eerder al hadden geschilderd kregen dan nu nog een laatste extra laag eroverheen, zodat alles goed bleef zitten. Naast deze gebouwen begonnen we nu ook aan een ander gebouw, onze ‘opslagplaats’, want die mag ook wel een opknapbeurt gebruiken. Verder mochten er nog wat elektrische zaken afgehandeld worden door onze master Dennis. De bikkels onder ons konden ook aan het werk gaan, want de plek van de komende fonteintjes moest helemaal uitgehakt worden, er werd nieuw hout gehakt voor ons dagelijkse kampvuur en er moest een nieuwe deur komen in een gebouw van 2 meter breed. Het enige probleem was alleen dat het een dikke beton/stenen laag was met ijzerdraden om de paar centimeter om alles bij elkaar te houden, dus dat was de hele dag rammen op die muur alsof je leven ervan af hing. Gelukkig hadden de kinderen tussendoor nog even pauze en konden we ons weer heerlijk met ze bezighouden. Zo werd er gevoetbald, gedanst, gezongen en vooral veel liefde aan ze geschonken. Om half 4 reden we dan weer terug in onze partybussen naar ons nieuwe thuis.

 

Koster

Op Koster kwamen we dan de dag na de brand aan, maar dat weerhield ons er zeker niet van om enthousiast verder te gaan met al onze bezigheden. Zo werd er een tweede gat gegraven in de grond voor de buitenkraantjes die de kinderen krijgen. Een paar hebben zich nog even beziggehouden met het gebied van de kleinste daar, want er moesten nog een paar schilderingen komen op de muren van het bijgebouwtje daar. Grotendeels van de groep is bezig geweest met het opknappen van het klaslokaal. Zo is de hele binnenkant geschilderd. Daarna konden we bezig gaan met de grond, want er gaat een nieuwe vloer in komen. Dus er is allemaal zand in gestort. Terwijl dit allemaal gebeurde waren er een paar ook lekker bezig om ook alvast de buitenkant van het gehele gebouw te schilderen. Tijdens de drukke bezigheden konden we ons gelukkig lekker ontspannen door de kinderen tijdens de pauzes. Lekker met ze bezig zijn is dan toch wel echt van iedereen zijn favoriete bezigheid. Ook wij gingen om half 4 weer lekker naar huis om ons klaar te maken voor onze ontmoeting ’s avonds met de gemeente in Rustenburg.

 

Weer heel veel liefs van iedereen hier,

 

En speciaal van De Big Nine

Jolinde, Gerina, Lisa, Leon, Martijn, Ruben en Saartje

 

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand (lid projectgroep)

Reacties

That insight solves the probmel. Thanks!

Geplaatst door: Dalton (8 jul. 2016)

Wat een werk doen jullie daar, soms hard bikkelen (letterlijk). En Josefien, ik heb thuis ook nog wel een paar muurtjes die gesausd mogen worden...

Geplaatst door: Evelijn Hop (15 aug. 2015)

Ha Jolinde!
Heel leuk om te zien waar jij mee bezig bent zo 'vlakbij' ons. Het klinkt allemaal alsof jullie het wel naar je zin zouden kunnen hebben... En wat verzetten jullie bergen werk zeg.
Jammer dat we je niet kunnen bezoeken, maar in elkaar geval zien we op deze manier hordes foto's van je activiteiten.
Groetjes,
DM, Rinette, Lemar, Anna, Joël

Geplaatst door: Dirk Maurits & Rinette (15 aug. 2015)

Voor jullie allemaal: petje af voor dit project!!!!
Vanaf nu staan jullie allemaal anders in 't leven. Waardevol!

Geplaatst door: Veerman (15 aug. 2015)

Dag Marjolein,
wel een dag te laat maar van harte met je verjaardag. Wij wensen je een goed nieuw levensjaar.
en nog hele goed tijd zo ver weg.
een lieve groet van ons

Geplaatst door: Ernst en Debora (15 aug. 2015)

Hoi Oma Kurvink!
Mooi hinkelpaadje heeft u geschilderd!
Kan u ook wel bij u in de tuin doen dan kunnen we samen hinkelen.

Groetjes Noa

Geplaatst door: Noa Kurvink (15 aug. 2015)

Rianne, wat zijn daar veel kinderen.
Willen ze je haar elke keer vlechten? Ja hun eigen haar lukt ook niet. Mooi om de foto's te bekijken wat jullie allemaal doen.

Geplaatst door: Oma Bolks (15 aug. 2015)

Dag Mirthe

Ik krijg elke dag van papa en mama jou bericht door gestuurd fijn he zo blijf ik ook op de hoogte wat jullie allemaal doen,Het is wel heel intensief he maar wel dankbaar werk ik wens je voor de komende week veel succes toe.

groetjes oma

Geplaatst door: Oma Horlings (15 aug. 2015)

Het is elke dag weer leuk om de blog te bekijken en met prachtige foto's te zien wat jullie doen en hoe jullie opschieten met de klussen. Jolinde. Leuk dat je kinderwerk mocht doen, wat zijn de kinderen lekker aan het kleuren.Veel plezier in het wildpark!

Geplaatst door: Andre en Deborah Lucas (15 aug. 2015)

Hoi Rianne!
Een paar kinderen kijken wel heel bedenkelijk naar je haar, het is toch wel echt?
Mooie foto's hoor. Dus morgen naar het wildpark, denk je aan je hoge sokken ;-)
Florien mist je niet, ze heeft nu Blacky haha :-p
groetjes uit Nijkerk

Geplaatst door: Margriet Bolks (15 aug. 2015)

Hoi luitjes daar in het verre ZA. Wat leuk om jullie daar te volgen met dit leuke en ook prachtige werk. (Ik spreek uit ervaring) Pilanesberg is ook prachtig, kijk uit voor die ene boze olifant, die is sneller dan jullie bus haha. Dennis, even je hoofd uit de bus steken dan is ie zo weg. Nog een fijne tijd daar en geniet er van. Je zult het niet elk jaar kunnen doen. Groetjes uit Spakenburg.

Geplaatst door: Wim Kok (Oompie van Dennis (15 aug. 2015)

Beste allemaal, speciaal voor Harm en Willy en Ron en Janny, wat doen jullie prachtig werk!
Leuk om de bekende plaatsen te zien maar dan met iets jongere mensen :)
Ik wens jullie veel succes toe en geniet van deze bijzondere tijd!

Groetjes! Mariëlle

Geplaatst door: Mariëlle Geertsema (15 aug. 2015)

Wat een graafwerk. Bedankt voor je berichtje Jolinde .nog een fijne tijd. Jullie schieten al erg op, zo te zien. Allemaal veel sterkte.

Geplaatst door: Oma lucas (15 aug. 2015)

Lekker genieten en veel plezier op safari! Mooie foto's weer! Dikke knuffel voor Dennis!

Geplaatst door: Auk (15 aug. 2015)

Word elke keer blij van de foto's! Er straalt zoveel plezier en liefde van uit!!! Heeeeel fijn weekend, lekker genieten van Gods prachtige Schepping! Liefs

Geplaatst door: Joke Haan (14 aug. 2015)

Word elke keer blij van de foto's! Er straalt zoveel plezier en liefde van uit!!! Heeeeel fijn weekend, lekker genieten van Gods prachtige Schepping! Liefs

Geplaatst door: Joke Haan (14 aug. 2015)

Hele klus, het werken en omgaan met zoveel kinderen. Nog grotere klus het maken van de mooie foto's. Super gedaan. Zo te zien hebben jullie wel plezier!

Geplaatst door: Jan Bolks (14 aug. 2015)

Wat fijn om de foto's te zien! WE kijken er elke dag naar uit. Veel plezier morgen met z'n allen! Hopelijk zijn jullie niet te moe.

Geplaatst door: Walenka Hollaar (14 aug. 2015)

Leuk elke keer weer, die foto's! Goeie nacht toegewenst en op naar de Big Five!

Geplaatst door: Woudstra-fam (14 aug. 2015)

Mooie werkweek geweest. En nu weekend. Enorm veel plezier morgen. Dik verdiend! Hopelijk dat jullie de big five tegenkomen. Kijk uit naar jullie verhaal.

Geplaatst door: Roel Jan (14 aug. 2015)

De foto's vergoeden veel. Morgen lezen we het verslag wel van weer een enerverende dag zoals blijkt uit de foto's.
Milan, je vader en moeder zullen trots zijn op een zoon die in de metaalsporen van zijn vader treedt. Ook je opa en oma zijn trots!!
Groeten uit Spakenburg en veel plezier in het weekend en we hopen dat je een leuke avond hebt gehad.

Geplaatst door: Opa en oma Korlaar (14 aug. 2015)

wat een leuke foto's weer.
Ook een leuke verrassing, dat je je moeder kon feliciteren Gerina! Daar rekende ze niet op. En wat hebben al die schattige kinderen plezier met je blonde haren!
Geniet morgen van jullie uitje.
Groetjes uit Spakenburg

Geplaatst door: Alie Hopman (14 aug. 2015)

Beste toppers,
Weekend, morgen lekker een dagje genieten. Geniet er van en heel veel plezier.

Geplaatst door: Klaas Koelewijn (14 aug. 2015)

Bedankt voor de foto's! We kijken er elke avond naar uit!
Wat mooi dat jullie de jongeren van de kerk hebben bezocht! Was hopelijk een gave avond.
Heel veel plezier gewenst morgen in het wildpark! We zien uit naar jullie 'wilde' verhalen ;-)

Geplaatst door: Jonker-fam (14 aug. 2015)

Hoi Rianne
Wat leuk om elke dag de belevenissen te kunnen volgen en je op de foto's te zien. Succes met het mooie werk wat jullie doen. Lieve groetjes Jurjen en Janneke

Geplaatst door: Jurjen en Janneke bolks (14 aug. 2015)

Mooie foto's weer! Succes met opstaan! En veel plezier.

Geplaatst door: Arjan en Martine (14 aug. 2015)

Prachtige foto's weer, bedankt!
Ben benieuwd naar de verhalen van morgen

Geplaatst door: Arno de Haan (14 aug. 2015)

Reageren?


Oudere berichten

› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)