Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Projectreis 2017
Geplaatst op: 17 aug. 2017

17 aug 2017

Lieve allemaal,

Vandaag was het de laatste dag dat we om 05:30 gewekt werden, ergens wel heel erg fijn. ;) Maar vandaag was het ook de laatste dag dat er gewerkt kon worden, wat betekent dat het einde opeens heel erg dichtbij is... Na het ontbijt zijn vier busjes vertrokken naar verschillende  werkplekken waar de puntjes op de 'i' nog gezet moesten worden. Er zijn twee busjes bij Groenfontein gebleven om leeg gehaald en schoongemaakt te worden. Toen alles was schoongemaakt en uit de berging was gehaald was het tijd om alles in te laden en weg te brengen naar de opslag. Het busje die naar Harmony School was gegaan, was ondertussen alweer terug gekomen omdat het daar allemaal afgerond was! Rond 12:00 uur was het tijd om de spullen naar de berging te brengen en om daarna door te rijden naar Harmony. De bus die naar kinderwerk was vertrokkken in de ochtend ging rechtstreeks naar Harmony. We gingen naar Harmony omdat de school ons wou bedanken met een concert en een braai. Één van de twee busjes die naar Kindsorg waren gegaan ging ook rechtsstreeks, het andere busje bleef achter om alles bij Kindsorg af te maken. Die mensen die achterbleven konden helaas ook niet bij het concert zijn. Maar Kindsorg is wel helemaal afgekomen! Om 13:00 uur werden wij bij Harmony verwacht, rond 13:15 begon het concert. We kwamen binnen in het gebouw waar de kinderen ons zingend zaten op te wachten, wat al voor enige emotie zorgde. Het programma werd gestart met gebed en een aantal verhalen/ gedichten. Toen kwam het zang gedeelte, ze hadden een soort koor gemaakt van leerlingen van verschillende leeftijden. Ze zongen christelijke nummers, maar de impact was ontzettend groot. Er kwamen veel emtoties vrij. Er was ook nog een dansact. De directrice hield nog een toespraak met hoe dankbaar ze waren met onze hulp. Ook al kan een muur schilderen voor ons niks voorstellen voor hun is het enorm van belang. Ze waren ontzettend dankbaar! Toen het programma afgelopen was gingen de kinderen naar hun eetzaal. Wij gingen met de docenten braaien. Het was lekker en gezellig. Na het braaien was het  moment toch echt daar om afscheid te gaan nemen van de kinderen..

Het was nogal heftig en emtioneel om afscheid te nemen. In twee weken tijd bouw je zo'n bijzondere band op met die kinderen. Ze zijn al gelukkg met alleen maar je komst, dat maakt veel bij je los. Hun sprekende ogen, lieve glimlach en onzettende fijne knuffels maakte al het harde werken de moeite waard. We hebben een bijzondere, fijne en vooral mooie tijd op een goede manier kunnen afsluiten met de kinderen.

Vanavond is ook de laatste avond met groep, wat ontzettend jammer is. Er komen wat gasten om met ons te eten en om bij de bonte avond te komen kijken. We sluiten een mooie, emtionele, bijzondere en gezellige tijd met elkaar af. We zijn een hele mooie ervaring rijker als we terug zijn in Nederland, een kans die we misschien nooit meer zullen krijgen. We willen graag iedereen bedanken die de blog elke avond gelezen heeft en voor de reacties die er binnen gekomen zijn.

We kijken terug op een mooie tijd met elkaar!

Groetjes de Skyfies,

Leendert-Jan, Rosalie, Julliëte, Brigitte, Esther, Ilse, Marc, Ruth, Kirsten, Gerda en Ron.

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand

Reacties

Lieve papa en mama,
Volgens mij hebben jullie een hele mooie dag gehad gisteren. Bijzonder dat de school zo'n concert aan jullie geeft en begrijpelijk dat het best lastig is om dan weer van iedereen afscheid te nemen. Fijn dat jullie voor hen (en zij ook voor jullie denk ik) zoveel konden betekenen. Waarschijnlijk zijn jullie nu al lekker aan het shoppen. Een hele goede reis straks. En tot morgen op Schiphol!
Dikke kus van ons drieën.

Geplaatst door: Verhoefjes (18 aug. 2017)

Ja het is weer zover om naar Nederland er gaaa, een goede reis en ik ben benieuwd Ruth en Janny naar jullie verhalen.

Geplaatst door: Jannie (18 aug. 2017)

Ruth, en lieve allemaal! Wat bijzonder dat jullie samen de tijd en de passie hebben gekregen om dit dankbare werk te mogen en te kunnen doen! Moge deze tijd en dit werk voor de kinderen, voor jullie zelf een levensles zijn en dat het ook voor de kinderen een onvergetelijke tijd mocht zijn! Wij zijn samen met jullie en de teamleiding, de Here dankbaar voor deze tijd van jullie leven, en dat Hij jullie werk mag zegenen! Een veilige thuisreis voor jullie samen! Ruth, veel liefs van ons samen en tot ziens en nog een dikke knuffel!!!!

Geplaatst door: Opa en Oma van Ruth (18 aug. 2017)

Wat een bijzonder afscheid....logisch dat dan veel emoties loskomen. Ook dat mag er zijn en geeft verbinding!
Sterkte met schakelen....zal best even wennen zijn weer in Nederland....maar wij vinden t heerlijk dat je weer thuis komt, Lot.
Dikke kus en tot gauw.....hoera!
En ik ben blij dat ik niet meer elke avond hoef te bewijzen hoe wegen, verkeersborden, voertuigen en appartementen er uit zien. Al was t elke dag feest als er weer een blog online kwam. Goede reis en doe voorzichtig!!!

Geplaatst door: Arjanne (18 aug. 2017)

Lieve Suzanne , we zijn wat laat dus hopelijk zie je het bericht nog. Maar we willen je een goeie terugreis wensen en hopen zondag je weer te zien en je verhalen te horen. Lieve groet van ons

Geplaatst door: Opa en oma Niewold (18 aug. 2017)

Lieve papa en mama opi en omi

Wat zal t vandaag lastig zin geweest om de lieve kindjes gedag te zeggen! Jullie zullen vast een brok in je keel hebben gehad en een traantje hebben weggepinkt! Afscheid
nemen is altijd moeilijk maar vanaf nu draag je ze voor altijd mee in je hart! Zo bijzonder wat jullie de afgelopen twee weken hebben gedaan en betekent! Jullie hebben met zijn allen hun wereld weer wat mooier gemaakt! Trots op jullie
Geniet nog even van de laatste momenten daar! Fijne reis terug en wij wachten op jullie op schiphol (hebben jullie steiken best gemist

Geplaatst door: Rohila klaas dylano en jayleisha (18 aug. 2017)

Hè Thir,

Hopelijk heb je met volle teugen genoten daar! Ik ben super trots op je (altijd natuurlijk) en heb echt heel veel zin om je weer te zien!

Dikke knuffel aan jou en de rest die er een wil

Geplaatst door: Emily Timmer (18 aug. 2017)

Vervolg:
En ja, afscheid nemen is altijd moeilijk. En hoe de kinderen hun dank hebben getoond door een lied, een lach, een knuffel, het is van onschatbare waarde en zal in jullie harten blijven, koester het.
Zo ga je het avontuur tegemoet en zo kom je terug met het avontuur in je hart als een levensles, een van de zovele mijn lief. Geniet morgen nog heeeeel veeeel met en van elkaar!
Kunnen allemaal niet wachten om je weer in onze armen te sluiten. Veilige reis,

Geplaatst door: Gerlinde Ayide (18 aug. 2017)

Allerliefste Ruth en alle anderen die van onschatbare waarde zijn,

Met tranen in mijn ogen jullie laatste blog gelezen en de foto's op me laten inwerken.....Besefte me dat iets kunnen betekenen voor een ander een van de mooiste dingen van dit leven is. Delen, de ander zien, belangeloze inzet. Dat wat jullie hebben mogen betekenen in het leven van deze kinderen zal niet onopgemerkt blijven

Geplaatst door: Gerlinde Ayide (17 aug. 2017)

Lieve allemaal, gaaf om te lezen dit laatste blog! Geniet van jullie laatste dag daar!
Sluit al deze in herinneringen, kinderen en mensen in jullie hart. Dan vergeet je ze nooit meer!❤️
Goede terugreis en we zien uit naar jullie terugkomst! Een lieve groet van ons!

Geplaatst door: Erna (17 aug. 2017)

Lieve allemaal
Bedankt voor al jullie fantastische foto's en berichtjes!!
Een fijne laatste dag en een goede terugreis toegewenst!!

Lieve Amber
Apje gestuurd die je vast wel ff kan lezen op vliegveld Johannesburg :)
Tot gauw!! ❤️

Geplaatst door: Alida (17 aug. 2017)

Hee Juul! Leuk om te lezen! Gaaf dat je het zo mooi hebt gehad! Ik ben er zaterdag om je op te halen :)

Geplaatst door: Gabriëlle (17 aug. 2017)

Hoi Leendert-Jan en groepsgenoten,

Wat is de tijd omgevlogen en wat hebben jullie hard gewerkt!
We hebben gezien dat zoveel door jullie is opgeknapt en mooi geworden. Wat geweldig dat jullie een steentje mochten bij dragen om de omstandigheden van kinderen te verbeteren.
Wat kan je dan in korte tijd dan een band opbouwen. We hebben genoten van jullie dagelijkse verslagen en prachige foto's. We zien weer uit naar jullie komst , we wensen jullie nog een hele relaxte laatste dag. Echt verdiend! Ingedachten en gebed zijn we bij jullie. Tot zaterdag Xx

Geplaatst door: Leo en Pauline (17 aug. 2017)

Bijna voorbij.. wat gaat de tijd opeens ook weer snel. Het was super om via de blogs en de foto' s met jullie mee te leven. Nog een fijne dag morgen, een heel goede reis en dan tot zaterdag! Wij hebben er zin in om je weer te zien Sander! Dikke kus.

Geplaatst door: cees en annet (17 aug. 2017)

Lieve Mirthe en allemaal. Wat een prachtig resultaat. Wat een mooie verhalen en ervaringen nemen jullie mee uit Zuid Afrika. Dank jullie wel voor alle verhalen en foto´s. Het was fijn om zo mee te kunnen leven. Wij wensen jou en jullie een goede terugreis en Gods zegen toe. Tot zaterdag! Dikke kus Mirthe van ons allemaal. We kijken naar je uit!X

Geplaatst door: Gerard en Anneke (17 aug. 2017)

Laatste dag alweer.... we begrijpen dat het een emotionele-achtbaan is, met al die lieve kinderen, met elkaar en de leiding!!
De herinneringen en indrukken blijven, en de dankbaarheid van die mensen daar ook... wij vinden jullie geweldig!!!
Lieve Nina, ook al zou je langer willen blijven..... wij kunnen jou niet langer missen!!
Morgen nog een fijne dag en een goede reis!!
FF appen als je op het vliegveld bent!!!
Love you .... papa, mama Sanne , Sem
En voor de laatste keer IK BEN GEEN ROBOT!!!!!!

Geplaatst door: Hester & Gerben (17 aug. 2017)

Lieve Lourens en de rest,
Wat een waanzinnige ervaring hebben jullie in de afgelopen 2 weken opgedaan en wat hebben jullie hard gewerkt. En dan ineens moet je afscheid nemen.... Dat is best lastig. Wij vinden het niet zo erg hoor dat het bijna voorbij is; we kijken ernaar uit jullie weer terug te zien op Schiphol!
Maar voordat het zover is hebben jullie nu eerst nog een bonte avond en morgen nog lekker "shoppen" (wat zal je dat gemist hebben Lourens :)). Wij wensen jullie morgen nog een hele fijne dag en een goede terugreis gewenst. Tot zaterdag!!

Geplaatst door: Kees & Wietske (17 aug. 2017)

Hai lieve Anna en lieve allemaal, fijn dat alles is afgerond! Mooi ook om deze bijzondere reis zo samen af te sluiten en de dankbaarheid te voelen van allen die jullie daar hebben ontmoet.
Alvast heel veel succes met alle voorbereidingen! Allemaal een goede reis toegewenst.
Dikke knuffel voor jouw Anna!!

Geplaatst door: Mama en Geert (17 aug. 2017)

Hoi Thirza, vast ook wel weer moeilijk om afscheid te nemen van die lieve kindjes. Een fijne dag morgen nog , we kijken uit naar zaterdag! Groetjes Gert en Gerdy

Geplaatst door: Gerdy Dijksterhuis (17 aug. 2017)

Wat een mooi afscheid voor jullie van de kinderen. Heel veel succes morgen met de laatste dag en met afscheid nemen. En een goede reis naar huis! Rosalie, we zijn blij dat je weer naar huis komt. Tot zaterdag! Liefs van ons

Geplaatst door: André en Deborah (17 aug. 2017)

Lieve Rosalie. Wat hebben jullie goed werk gedaan en wat hebben jullie veel voor deze kinderen mogen betekenen. Een geweldige ervaring hebben jullie opgedaan wat jullie altijd bij zal blijven. Mogen jullie heel blij en dankbaar voor zijn. Voor morgen een fijne dag en een goede thuisreis toegewenst. Ik hoop je snel te zien. Knuffel en liefs van opa en oma.

Geplaatst door: Hennie Gillot. (17 aug. 2017)

Lieve allemaal, veel succes met opruimen, afscheid nemen en souvenirs kopen, en een hele goede terugreis toegewenst! Tot zaterdag!

Geplaatst door: Leny en Peter (17 aug. 2017)

Ik heb genoten van jullie verhalen & foto's! Wat een indrukwekkende tijd! Gaaf wat jullie konden betekenen! Goede reis en fijn weerzien met familie!

Geplaatst door: Mayra Pama (17 aug. 2017)

Roos, we hadden onder de andere blog ook gereageerd en Maurits onder die van gisteren. Hopelijk lees je die ook❤️

Geplaatst door: Jolieke (17 aug. 2017)

Lieve Nynke,
Wat bijzonder dat jullie dit zo mooi hebben kunnen afsluiten met elkaar. Je zal wel wat traantjes hebben gelaten. Begrijpelijk!
Jullie hebben zoveel kunnen geven aan de kinderen daar. Zo moeilijk ook om al deze kinderen die je in je hart hebt gesloten achter te laten.
Wat zal je veel te vertellen hebben!
We hebben enorm veel waardering voor jullie enthousiaste leiding. Complimenten voor de fijne en liefdevolle begeleiding, aansturing en verzorging van onze kids!
Bedankt voor alle blogs en prachtige foto's. We hebben ervan genoten.
Geniet morgen nog maar van het marktje Nynke! Hidde is jaloers op je...
Een goede reis terug en we hopen je zaterdag weer te kunnen knuffelen. Zal even wennen zijn met die spierwitte broertjes van je.. Dag schat!

Geplaatst door: Gerard en Anja (17 aug. 2017)

He lieve Ier,
Geen idee of jullie deze berichtjes nog lezen maar toch:
Dat afscheid nemen is altijd moeilijk he, helemaal na 2 weken heel intensief werk, ik voel het hier mee met jullie. Deze reis is een geweldige ervaring die jullie meenemen naar huis.
Aan de foto's te zien is de bonte avond erg leuk geweest:).
Veel plezier morgen op de markt! Is ook weer een hele ervaring!
Goeie reis lieve allemaal en Ier, ik kijk er naar uit je zaterdag weer te zien!
Drukkies!

Geplaatst door: Myrthe van Hoek (17 aug. 2017)

Jullie laatste dagje alweer! Geniet morgen maar goed van jullie allerlaatste dag in Afrika en een hele goeie reis gewenst natuurlijk!

Geplaatst door: ten Napels (17 aug. 2017)

Jammer dus dat het voorbij is amber! Dit is een herinnering die je nooit meer vergeet.
Nog een fijne avond verder en alvast een goede terugreis gewenst. We hebben genoten vd blogs en fotos
Knuffel Willem en Gea

Geplaatst door: Gea (17 aug. 2017)

Lieve Tam! Het werken is voorbij! En wat is het prachtig geworden! Maar afscheid nemen is ook niet jouw ding.. ;) Maar ook weer fijn dat je naar huis komt! Geniet nog van de laatste uren met de groep en alvast een hele goed terugreis toegewenst!! Dikke knuffel!! X

Geplaatst door: Ruth Brandemann (17 aug. 2017)

Lieve mensen, een hele fijne en gezellige bonte avond gewenst! Er kwamen al veel komische foto"s voorbij!

Geplaatst door: Joost en Hanneke (17 aug. 2017)

Hallo allemaal, zal inderdaad best lastig zijn geweest het afscheid nemen. Jullie hebben fantastisch werk gedaan en daar mogen jullie trots op zijn. Een prachtige ervaring. Roos en alle anderen, nog een fijne dag morgen en een hele goede reis toegewenst weer terug naar huis. Tot zaterdag!!

Geplaatst door: Berrie (17 aug. 2017)

Dag Ly en alle anderen,

Dan is het alweer bijna voorbij. Wat hebben we hier genoten van de foto's en de verslagen! Maar ook wel blij dat we jullie bijna weer terug zien! Tip voor iedereen: laat Annely de inspectie doen of er niets achterblijft bij vertrek, dat kan ze als de beste! ;-)

Geplaatst door: Hermen (17 aug. 2017)

Oudere berichten

› Resultaat van 2 weken hard werken (23 aug. 2019)
› Een waardig afscheid (22 aug. 2019)
› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (11 apr. 2015)
› Baby, kinderkleertjes (25 mrt. 2015)
› Brei les (26 dec. 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (23 dec. 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (6 dec. 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)