Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Projectreis 2015
Geplaatst op: 20 aug. 2015

20 aug. 2015 (do)

Donderdag 20 augustus 2015

 

Vandaag was dan het laatste dagje zwoegen.

 

Groenfontein

Voor het eerst werd er vandaag op het thuisfront gewerkt. En wat een leuke klussen hadden ze voor ons in petto: Buizen van de riolering vervangen en een gat dicht plamuren. Maar dat hadden ze ons natuurlijk niet van tevoren verteld. Het moest een verrassing blijven. Na wat uitstelgedrag moesten we dan toch aan de gang. Al vrij snel waren de eerste buizen vervangen, maar wat een geur kwam daar vanaf. Heerlijk. Maar bij de volgende buizen ging het mis. De buizen die eerst door middel van plastic colaflessen aan elkaar waren verbonden, werden eruit gehaald met een traumatische ervaring voor Jordy van Asselt als gevolg. De poep stroomde uit de buis en spoot in zijn gezicht. De uitwerpselen bleven maar uit de buis stromen. Hij seinde Siem de Haan en Bas Wierenga dat ze moesten komen helpen, maar ook dat hielp niet. Het was echt stront aan de knikker. Echt strontvervelend…  

 

Freedompark

Het witte busje werd vanochtend door twee kinderen onthaald in Freedompark. Je zet één stap uit de bus en ze zaten al op je nek. Het was deze keer alleen iets anders dan de andere keren. Aangezien we geen Bijbelverhaal en planning hadden moesten we een beetje improviseren. We gingen daarom iets korts over onszelf vertellen: hoe oud we waren, dat we naar school gingen en wat we later wilde worden.We zijn op dat idée gekomen omdat een van de tolken haar kleine zusje er toe zette om dat te doen voor de groep. Ze had het netjes in gestudeert. Daarna wilde er een ander jongetje ook, en zo zijn wij er ook in gerold. Na dat we ons rondje hadden gedaan, hebben we witte shirtjes uit gedeeld, die de kinderen mochten versieren met stiften en stickers. Toen ze allemaal af waren trokken ze snel aan en kwamen continu naar je toe om trots hun creatie te laten zien.

Na lekker gezongen en gedanst te hebben gingen we lekker hoepelen, voetballen, foto’s maken etc.. Ook kregen de kinderen hun dagelijkse maaltijd. Na nog meer foto’s en gek doen was het alweer tijd. En kregen de kinderen een ballon en appel e een snoepje

mee. Voor de laatste keer.. Best wel lastig afscheid nemen met de gedachte dat je die kindjes niet meer zal zien. En wetend dat een groot gedeelte voor de rest van zijn of haar leven in armoede zal blijven.

 

Kosterschool

De allerlaatste keer Koster. De laatste klussen konden vandaag worden afgemaakt. En wat hebben we hard gewerkt. Iedereen heeft zijn of haar steentje bij gedragen. De hele ochtend hebben we hard gewerkt aan het bestraten, beton storten en het opruimen van alle zooi die we de afgelopen twee weken hebben gemaakt. Verassend: het is gelukt om het allemaal af te krijgen. Op een gegeven waren we best uitgeput maar moesten we nog een berg stenen naar de andere kant van het plein verplaatsen. Toen kwam Riaan (de contactpersoon) op het idee om een lange rij te vormen met alle kinderen en op die manier de stenen door te geven. Dit was een pracht idee dat bijna perfect werkte. Na het harde werken kregen we allemaal een uitgebreide typisch Afrikaanse luns (op zijn Rons) boboti. We hebben hier allemaal lekker van genoten want honger hadden we allemaal. Ook kreeg iedereen een bedankgeschenk. De jongens kregen een bandana en de meisjes een zelfgebreide hoofdband. Na het eten was het tijd voor afscheid. Dit was erg verassend want de kinderen vroegen allemaal om onze namen op hun arm te schrijven. We voelden ons bijna beroemdheden. We werden allemaal omringd door de kinderen. Na veel op armen schrijven, knuffels en highfives moesten we er toch aan geloven om weg te gaan. Dit door niemand echt leuk gevonden reden we in een beetje bedompte sfeer weer terug naar het thuisfront.

 

Toen we allemaal terug kwamen bezweet en al hadden we een probleem. We konden allemaal niet douchen! Dit doordat ze bezig waren met de riolering. Dus begon iedereen maar alvast zij of haar koffer in te pakken. Gelukkig konden we aan het einde van de middag wel lekker douchen, dus zaten de meesten wel weer fris bij het avondeten. Na het avondeten was het tijd voor de bonte avond. Hiervoor waren ook een aantal gasten uitgenodigd zoals Riaan en Elmarie, Isabel (directrice koster school) en haar man, Dokter Neil en Mary, Jan-Piet en Marnice, Nico (neef van Jan-Piet) en natuurlijk alle collega’s van Isabel. Samen hebben we er een gezellige avond van gemaakt met mooie talentvolle grappige en emotionele optredens. In de pauze hebben we nog kunnen genieten van Isabel’s kookkunsten. We hebben worteltjes cupcakes gehad die om te smullen waren. Na een laatste afscheid van alle mensen die ons hebben geholpen om deze onvergetelijke reis te maken zijn we moe en gaan we lekker slapen.

 

Lieve knuffel van ons allemaal

 

De ingeënten

Bram, Nadine, Aron, Bas, Rianne K, Charlotte, Mirjam, Ruben G, Celien

 

 

Vluchtgegevens voor onze terugreis:

Vlucht EK764:

  • Johannesburg (JNB) ==> vertrek: vrijdag 21 augustus 19:15 uur (lokale tijd)
  • Dubai (DXB) ==> aankomst: zaterdag 22 augustus 05:15 uur (lokale tijd, dat is NL-tijd 03:15 uur )

Op Dubai moeten we 3 uur en 10 min. wachten voordat we weer verder vliegen.

 

Vlucht EK147:

  • Dubai (DXB) ==> vertrek: zaterdag 22 augustus 08:25 uur (lokale tijd, dat is NL-tijd 06:25 uur )
  • Amsterdam (AMS) ==> aankomst: zaterdag 22 augustus 13:30 uur

 

Dit blog is geplaatst door: Harm Brand (lid projectgroep)

Reacties

Hey, that's the greetast! So with ll this brain power AWHFY?

Geplaatst door: Welcome (8 jul. 2016)

Wat een heerlijk strontverhaal. Konden daar geen foto's van gemaakt worden?

In ieder geval geweldig om te zien wat jullie hebben bereikt. Sterkte met afscheid nemen en het verwerken van wat je allemaal hebt meegemaakt.
Goede reis gewenst.

Geplaatst door: Aan iedereen (21 aug. 2015)

Wat mooi dat jullie alles hebben afgekregen! Jullie hebben echt hard gewerkt de afgelooen twee weken. Jolinde, leuk dat je nog een keer kinderwerk mocht doen. Goede reis morgen en we staan je op te wachten hoor op schiphol!

Geplaatst door: fam Lucas (21 aug. 2015)

Wat een prachtig werk hebben jullie verricht!! Ongelooflijk knap!! Jullie mogen daar heel trots op zijn, zijn wij namelijk ook op jullie!
Maar wij zijn ook blij dat je op huis aan komt Milan, we hebben je echt gemist.Tot morgen!!

Geplaatst door: Gijs en Anneke de Graaf (21 aug. 2015)

Zo mooi om te zien wat jullie met elkaar bereikt hebben in deze weken! Kleur en plezier, het spat er van af! Zal best moeilijk zijn om alles los te laten, afscheid te nemen van de kinderen. Maar.. zij en jullie hebben de herinneringen die blijven!
Goede, gezellige en veilige reis gewenst! We kijken uit naar jullie terugkomst!

PS Eveline, goede reis en.. tot morgen! Liefs!

Geplaatst door: Jonker-fam (21 aug. 2015)

Goedemorgen, ik wens jullie vandaag een hele fijne dag toe. Sterkte met afscheid nemen want dat zal ook best lastig zijn. Verder wens ik jullie uiteraard een hele goede terugreis en tot snel Ruben.

Geplaatst door: Berrie (21 aug. 2015)

Hoi allemaal, lieve Jordy,
wat hebben jullie ontzettend veel goed werk gedaan.
Veel mensen blij gemaakt. Het zal best lastig wezen om afscheid te nemen. Wat een pech had je Jord, getsie vieze stink boel,brrrr. Dan kan kan je ook nog niet douchen!!
Heel veel plezier nog vandaag en een hele goede reis terug. Tot morgen Jordy. xx
Groet uit Woudenberg

Geplaatst door: Evert en Anja van Asselt (21 aug. 2015)

Dsg Ruben,Een heel goede reis en we hopen je weer snel te kunnen ontmoeten.

Hartelijke groeten vanuit Asperen

Geplaatst door: Opa en Oma v.d..Steen (21 aug. 2015)

Goed gedaan met z'n allen! Een heel fijne dag morgen en een gezegende terugreis! Elianne, we hopen je zaterdag te zien!
Liefs en groeten uit Groningen!

Geplaatst door: Margreet (21 aug. 2015)

Dit gaan jullie nooit vergeten !! Goeie terugreis en sterkte met acclimatiseren...

Geplaatst door: Gerdi (21 aug. 2015)

Wat een enerverende laatste dag. Prachtige resultaten. Begreep dat de rioleringsklus toch nog geklaard was. Jullie konden ze toch niet met die prut achterlaten?
heerlijk om met jullie te kunnen meeleven.
goede reis en behouden thuis

Geplaatst door: Hollaar B&B (20 aug. 2015)

Ha Christiaan, Willem Jan, Fenny en Bram,
leuk om jullie belevenissen te volgen! Er is veel gebeurd hé. We wensen jullie een goeie terugreis, tot ziens!
Familie De Gelder

Geplaatst door: Tineke de Gelder (20 aug. 2015)

Mooi straatje, hoor! Dat ligt er prachtig bij. En de rest van het gedane werk ziet er ook goed uit. Jullie kunnen trots zijn op jezelf. Daar kunnen jullie nog een hele tijd op teren. Morgen alles klaar maken voor de terugreis en nog even genieten van Zuid-Afrika.
Goeie reis allemaal en wel thuis.
En Milan, zondag is de hele familie bij elkaar als Duuk gedoopt wordt, dus maak je borst maar nat. We vragen je het hemd van je gat.

Geplaatst door: Opa en oma Korlaar (20 aug. 2015)

Lieve Mirthe en anderen, een fijne laatste dag in Afrika. Bijzonder om daar nu afscheid te nemen. Een gezellige reis terug en we zien er naar uit je verhalen live te horen.
Een knuffel van iedereen hier.

Geplaatst door: Anja Merkus (20 aug. 2015)

Beste allemaal,
Dagelijks hebben wij jullie werk gevolgd en de foto's bekeken. Geweldig wat jullie met elkaar hebben geleverd. Zo fris en mooi als het er allemaal uit ziet en al die blijde gezichtjes van die kinderen. Jullie zullen wel moe zijn maar waarschijnlijk hebben jullie van het werk een goed gevoel. Jullie zijn toppers. Voor morgen nog een mooie dag en een veilige terug reis.
Groeten van ons.

Geplaatst door: Klaas En Pea Koelewijn (20 aug. 2015)

ik wens jullie allemaal een goede reis. geweldig wat jullie daar allemaal gedaan hebben.dit zal je niet gauw vergeten.

Geplaatst door: oma van Mirthe (20 aug. 2015)

Fantastisch wat jullie daar hebben gedaan de afgelopen 2 weken.
Geniet morgen nog van jullie laatste dag en een goede terugreis met elkaar.
Celien we zijn super trots op je!!

Geplaatst door: Henk & Thera Salomons (20 aug. 2015)

Wat was het mooi vanuit nederland te kunnen zien en lezen wat jullie allemaal voor moois hebben gedaan!! We hebben er van genoten. Jullie kunnen terug kijken op een zeer bijzondere tijd! Maar eerst nog een lange reis terug. Een goede reis en we bidden dat jullie veilig thuis mogen komen.

Geplaatst door: jaco, henriette en kids (20 aug. 2015)

Wat hebben jullie veel werk verzet! Petje af. Allemaal een goede reis toegewenst en behouden thuiskomst. Hoop je zondag te zien Dianne. Liefs

Geplaatst door: Opa en Oma van Dianne (20 aug. 2015)

Goed bezig zo te zien daar mam! Veel plezier nog morgen en goede reis alvast.

Xx

Geplaatst door: Pieter en Yvonne (20 aug. 2015)

Ja, sterkte met afscheid nemen en de voorbereidingen voor vertrek! Een veilige reis gewenst, in gedachten bij jullie.

Geplaatst door: Woudstra-fam (20 aug. 2015)

Zo, hard gewerkt, het ziet er prachtig uit!
Het zal ook vreemd zijn om daar weer weg te gaan.
Morgen nog fijne dag (veel plezier op de markt), en vast goede reis van ons en Mark

Geplaatst door: de Haantjes (20 aug. 2015)

Wat een geweldig werk hebben jullie verricht.
Ik hoop dat jullie deze mooie ervaring in jullie hart meenemen.
Wie weet zien er jullie straks ook ooit bij H.O.P.E.

Goede reis terug.
Groet, Wilma

Geplaatst door: Wilma (20 aug. 2015)

Lieve Mirjam en andere luitjes,

Wat gaaf om jullie eindresultaat te zien op dee foto's. Wat hebben jullie veel kleur gegeven aan jullie verblijf daar! De passie en betrokkenheid straalt van de foto's af net als de indruk die het op jullie maakt.
Super gedaan dus! Een veilige thuisreis?? en tot zaterdag!
Liefs je vader

Geplaatst door: Christiaan Zegers (20 aug. 2015)

De ZWO-groep van de Protestantse Gemeente in Leusden neemt haar petje diep voor jullie allen af. Wat hebben jullie enorm veel werk verzet. Dat het niet meeviel om afscheid te nemen kunnen we ons goed voorstellen. We wensen jullie een heel goede terugreis en een veilige terugkeer in Nederland (waar 't dit weekend heel mooi weer wordt).

Geplaatst door: Rijk en Inge (20 aug. 2015)

Dat is vast raar dat al het werken nu klaar is. Maar wat een mooie resultaten! Om trots op te zijn!
Een goede terugreis en veel plezier op de markt morgen!

Geplaatst door: Walenka Hollaar (20 aug. 2015)

beste allemaal, wat hebben jullie ongelooflijk veel werk verricht! Petje af.
Ben onder de indruk van jullie inzet voor die kinderen daar. Jullie zijn een voorbeeld voor velen: hard werken om het geld bij elkaar te sparen en dan ook nog 2 weken vrije tijd besteden met hard werken voor een ander. Ik hoop dat jullie twee prachtige weken hebben gehad die onvergetelijk zijn. Veel sterkte met afscheid nemen van de mooie mensen daar en de prachtige omgeving. Ook sterkte met afscheid nemen van de groep. Geniet nog even van een laatste dagje daar en een voorspoedige reis!

Geplaatst door: mieke hilvers HOPEinSA (20 aug. 2015)

Mensen, het was prachtig om te lezen en te zien. Nu sterkte met afscheid nemen en tot zaterdag!

Geplaatst door: Familie Pouwels (20 aug. 2015)

Oudere berichten

› Resultaat van 2 weken hard werken (23 aug. 2019)
› Een waardig afscheid (22 aug. 2019)
› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (11 apr. 2015)
› Baby, kinderkleertjes (25 mrt. 2015)
› Brei les (26 dec. 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (23 dec. 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (6 dec. 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)