Stichting Tien

Stichting Tien

Project: projectreis 2019
Geplaatst op: Aug 12, 2019

Dagje toeren

Maandag, 16:47

Het was 06:00 en de wekker ging, vandaag gingen we alle werklocaties langs. Dat zou betekenen dat we veel tijd in de busjes zouden doorbrengen.

Om 08:00 zouden we moeten wegrijden in de busjes maar dat werd hem niet helemaal. Arnout en Yvonne werden opgesloten in de badkamer. Voor Arnout is dit niet nieuw, in Nederland bleef hij ook al per ongeluk achter op de Guido en ging het alarm af toen hij uit de school probeerde te komen. Uiteindelijk liep Ron vanochtend met een hamer naar de deur, maar gelukkig was er net op tijd een sleuteltje gevonden, zodat er niks verwoest hoefde te worden. Eindelijk tijd om te vertrekken …

Eerst gingen we langs bij het township Freedompark. We gaan niet werken in dit gebied, maar gingen er toch langs om een indruk te krijgen hoe de armste mensen in Zuid-Afrika leven. We liepen hier een rondje, en het was een indrukwekkende ervaring. We vonden het allemaal best apart om te zien hoe die mensen daar leven. De kindjes daar vonden het leuk dat we er waren, en waren onder de indruk van ons.

Daarna terug de busjes in op weg naar Kindersorg. Daar hebben we even snel wat rondgekeken om een indruk te krijgen waar we gaan werken. We zagen in een van de kamers daar nog een foto hangen van de groep die er 2 jaar geleden was geweest.

De volgende locatie was het kantoor van het Touch Community Center. Daar hebben we eerst geluncht. Daarna kregen we uitleg over wat we daar precies gaan doen, en wat zijzelf doen op het kantoor. Bij het kantoor van het Touch Community Center zijn ze veel bezig met het voorlichten over de normen en waarden, en de positie van de vrouw in relaties. Er zijn namelijk veel vrouwen die slecht behandeld worden door hun man, ook op seksueel gebied. Een ander probleem dat speelt bij de vrouwen is dat ze weinig of geen geld hebben voor producten die ze nodig hebben als ze ongesteld zijn. Daarom heeft het Touch Community Center speciale wasbare maandverband die ze gratis uitdelen aan vrouwen, en daarbij geven ze een goede voorlichting. In het kantoor hebben ze ook een toys library, we gaan daar spelen met de kinderen en het speelgoed. Dit doen we als een ‘voorbereiding’ voor als de kinderen naar school gaan. ‘Spelen is ook leren’.

Als laatste bestemming gingen we naar Harmony School, ook hier hebben we een rondje gelopen om een beeld te krijgen van wat we hier gaan doen. Op Harmony School zijn redelijk veel tieners die ook Engels kunnen praten. Dat maakt het werken daar leuker, omdat je ook contact kan leggen met de kinderen.

Eenmaal op de terugweg gingen we nog met alle busjes tanken en weer door naar ons verblijf. Aangekomen thuis ging iedereen lekker z’n eigen gang. Een paar gingen lekker voetballen, wat anderen gingen lekker zwemmen (in ijskoud water!) en anderen weer lekker foto’s maken.

We gaan nu lekker avond eten, daar is iedereen wel aan toe!

Joejoeeee!

Abdalla: Machteld, Janique, Franka, Nadya, Anna, Rick, Daniël, Jara, Willy, Wim en Ron

Dit blog is geplaatst door: Ron Kurvink

Reacties

Lieve Jara, we hebben samen met opa&oma jullie verhaal gelezen en foto’s bekeken! Prachtig om te zien, we zijn benieuwd naar al jouw belevenissen, veel zegen en succes:) dikke kussen van opa&oma, oom JD & tante Gina

Geplaatst door: Fam. van Opijnen (Aug 13, 2019)

Wat een leuk verslag! Geeft een mooi beeld wat jullie allemaal gaan doen. Jullie doen volgens mij heel veel nieuwe indrukken op. Leuk om dit ook mee te beleven via de mooie foto's. Ik kan mij voorstellen dat je na zo'n dag wel toe bent aan het avondeten;-). Heel veel succes daar!

Geplaatst door: Leonie (Aug 13, 2019)

Jullie zijn goed bezig, keep up the good work. HELLLOOOOOOO, fet joch: jij gaat strijden en overwinnen daar, alsnog ben je een beetje raar.
ik heb altijd vertrouwen in jou, ook al word je gedropt in de kou.
fette jochen fette hetzelfde
jij was altijd degene die nooit het onderspit delfde.
fijne tijden nog in Afrika en eet af en toe nog een loempia.
joejoeeee

Geplaatst door: duik... fet joch (Aug 13, 2019)

Hallo opa en oma,
Oma we zien je niet zoveel op de foto, opa wel.
Hebben jullie ook in het zwembad gezwommen? Het water ziet er op de foto niet zo vies uit.
J vraagt: vinden jullie het leuk daar gaat het goed?

Als ik die foto's van Freedompark zie, ruik ik de lucht die daar bij hoort...
Toch wel weer een beetje jaloers dat ik er niet bij ben ;)


Groetjes van ons

Geplaatst door: AMNSJHZ (Aug 13, 2019)

Echt veel geslapen hebben jullie volgens mij nog niet. Zal best wennen zijn dat vroege opstaan. Leuk om de foto’s te zien! Xxx succes met werken op de locaties. Wij gaan vandaag naar Heleen toe, haar verjaardag vieren. Ik zal haar een extra kus van jullie geven en wie weet kunnen jullie haar even een belletje geven. Tot snel, kijk uit naar jullie volgende avontuur

Geplaatst door: Kirsten (Aug 13, 2019)

Mooi om te lezen en prachtige foto’s!

Geplaatst door: Wieke (Aug 13, 2019)

Goed bezig daar lees ik. Wat een ervaringen al zo op de eerste dagen. Iedereen enthousiast zo te zien op de foto's. Hou dat vast!

Geplaatst door: Peter de Graaf (Aug 12, 2019)

Wat een enthousiasme op de foto’s en in de verhalen!! Succes met het werken op de locaties! We zien alweer uit naar de nieuwe berichten!

Geplaatst door: Erna (Aug 12, 2019)

Evert Jan en Gerda en reisgenoten, veel werk plezier de komende weken! leuk om de blogs elke avond te lezen!

Geplaatst door: Francien en Gert Donselaar (Aug 12, 2019)

Tjonge 6.00 uur. Respect hoor op zo'n tijdstip op staan in de vakantie. Jullie maken al een hoop mee in de paar dagen dat je er nu bent. Succes voor de komende dagen als jullie echt aan de slag gaan.

Geplaatst door: Simone Wierenga (Aug 12, 2019)

Wat fijn om zo op de hoogte te blijven van wat jullie allemaal meemaken. We zien uit naar de blogs. Heel veel plezier en succes morgen met de eerste werkdag!

Geplaatst door: Peter en Berinda (Aug 12, 2019)

Hoi Maike, superleuk daar zo te zien!!
Ik mis je wel heel erg:( Maar ik heb natuurlijk wel zin om je weer te zien!
Ik geef je planten wel elke dag water:)
I love you! -x- Loïs

Geplaatst door: Loïs Vreekamp (Aug 12, 2019)

Hey EJ & Gerda,
Even een aanvullen op het berichtje van Willy ... ook een drukkie van mij hè :-D en groetjes, Harm

Geplaatst door: Harm (Aug 12, 2019)

Hee Rick,
Wat gaaf om je zo te zien in Zuid-Afrika, op de plekken waar ik zelf ook ben geweest. Geniet van alle momenten daar en houd het bij je, want dat zal je voor altijd gelukkig maken. Succes met werken deze weken en maak er wat moois van!

Geplaatst door: Niels de Wit (Aug 12, 2019)

Wat hebben jullie veel gedaan vandaag zeg! wat een indrukken allemaal en wat een prachtige foto's! Geweldig om al die blogs te lezen, het is inderdaad net alsof je er zelf ook bij bent! Zo ver weg en toch zo dichtbij! Slaap lekker en morgen vroeg weer op!

Geplaatst door: Sophie Grutter- Baan (Aug 12, 2019)

Leuk om alles mee te kunnen maken op afstand. Mooie foto's ook! Joëlle, je hebt toch wel een duik genomen?
Heel veel succes morgen op jullie eerste werkdag!

Geplaatst door: Marielle Doorn (Aug 12, 2019)

Geweldig om zo op de hoogte te zijn van alles wat jullie beleven, zit elke dag te wachten op jullie bericht! Succes morgen allemaal met de eerste 'echte' werkdag!

Geplaatst door: Hester Jacobse (Aug 12, 2019)

Mooie foto's laten goed zien wat jullie zoal meemaken en zien. Waar zijn de hartjes opgehangen?
Van wie is de kamer op de 12e foto. Jullie mogen wel eens opruimen.
Goed om te zien dat het zwembad gebruikt wordt. Hoe hebben jullie de krokodillen er uitgekregen? Gelokt met het konijn?

Geplaatst door: Hans Grutter (Aug 12, 2019)

Super leuk om te zien waar jullie geweest zijn! En wat een indrukken. Bijzonder!

Geplaatst door: Annelies Bovenhuis (Aug 12, 2019)

Wat leuk om de blogs te lezen en de foto’s te zien! Op afstand al indrukwekkend, maar voor jullie al helemaal denk ik...
Ik ben benieuwd naar de blog over de 1e werkdag. Succes morgen allemaal!

Geplaatst door: Lieneke (Aug 12, 2019)

Superleuk om te lezen! Bedankt voor de moeite die jullie nemen voor dit verslag. Het wordt een mooi dagboek zo. Ook gave foto's!

Geplaatst door: Marlies en Frits (Aug 12, 2019)

Wat moet dit bijzonder zijn om dit allemaal in het echt te zien , zal soms ook niet makkelijk zijn , maar jullie zijn toppers

Geplaatst door: Jannie van Twillert (Aug 12, 2019)

Op gesloten in de douche, dat is voor Yvonne ook geen nieuwe ervaring. Thuis sneuvelde de deur wel. Mooi verhaal & foto's. Leuk om alles zo terug te lezen. Werkse morgen,.

Geplaatst door: Jaco Moerland (Aug 12, 2019)

Wat een mooie blogs elke keer! Alsof ik meereis met de groep. Wat een bijzondere ervaring is dit nu al voor alle deelnemers, lijkt mij. Al die indrukken en dan zo ver van huis. Ik wens jullie allemaal veel plezier! En kijk uit naar de volgende blog en foto’s!

Geplaatst door: Martine Jacobse (Aug 12, 2019)

Wat een belevenis. Mooie foto,s. Dat koude water was voor Wim geen probleem. Hoe kreeg je dat weer voor elkaar Arnout dat je op gesloten zat. ?

Geplaatst door: Laura (Aug 12, 2019)

Zo leuk om te lezen en te zien!

Geplaatst door: Alice van Drie (Aug 12, 2019)

Evert Jan en Gerda,
Voor jullie weer een bekende dag zo op alle locaties rond te kunnen lopen. We gaan in gedachten met jullie mee. Evert Jan je was al weer lekker bezig gisteren met je telefoons , haha, dat kun je goed. Maar uh .... morgen een foto van jou Gerda (haha dat mag ik niet zeggen) . Morgen het echte werk, veel plezier en we zijn benieuwd wat jullie allemaal kunnen doen op de verschillende locaties. Drukkie van mij, Willy

Geplaatst door: Willy (Aug 12, 2019)

Toch gelukt om een bericht te plaatsen. Leuk om te lezen en wat veel en mooie foto's. Zet em op de komende dagen, er is duidelijk genoeg te doen!

Geplaatst door: Erik en Gerlinde (Aug 12, 2019)

Reageren?


Oudere berichten

› De laatste vrijdag en de terugvlucht (Aug 24, 2019)
› Resultaat van 2 weken hard werken (Aug 23, 2019)
› Een waardig afscheid (Aug 22, 2019)
› Einde in zicht (Aug 21, 2019)
› De Kloof (Aug 20, 2019)
› Super start van de tweede week (Aug 19, 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (Aug 18, 2019)
› Met z’n allen op safari! (Aug 17, 2019)
› Dansfeest! (Aug 16, 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (Aug 15, 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (Aug 15, 2019)
› En nu aan het werk! (Aug 13, 2019)
› Dagje toeren (Aug 12, 2019)
› de eerste indrukken (Aug 11, 2019)
› Op weg naar Johannesburg (Aug 11, 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (Aug 11, 2019)
› De groep is geland (Aug 10, 2019)
› Onderweg (Aug 10, 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (Aug 9, 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (Aug 9, 2019)
› Laatste voorbereiding (Aug 7, 2019)
› Verdere voorbereidingen (Aug 6, 2019)
› Kosterschool (Aug 6, 2019)
› De natuur in Afrika (Aug 6, 2019)
› Harmonyschool (Aug 2, 2019)
› De kop is er af (Aug 1, 2019)
› Weer een stapje verder (Jul 30, 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (Jul 29, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (Mar 8, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (Mar 4, 2019)
› Spreuk van de maand (Dec 23, 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (Dec 7, 2018)
› Benefietdiner groot succes (Nov 4, 2018)
› Spreuk (Sep 25, 2018)
› begroting projectreis 2019 (Sep 22, 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (Aug 26, 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (May 10, 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (Mar 29, 2018)
› Inschrijving gesloten (Mar 2, 2018)
› Informatieavond groot succes (Feb 21, 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (Feb 8, 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (Dec 20, 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (Aug 19, 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (Aug 17, 2017)
› 17 aug 2017 (Aug 17, 2017)
› 16 aug 2017 (Aug 16, 2017)
› 15 aug 2017 (Aug 15, 2017)
› 14 aug 2017 (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (Aug 13, 2017)
› 12 aug 2017 (Aug 12, 2017)
› 11 aug 2017 (Aug 11, 2017)
› 10 aug 2017 (Aug 10, 2017)
› 09 aug 2017 (Aug 9, 2017)
› 08 aug 2017 (Aug 8, 2017)
› 07 aug 2017 (Aug 7, 2017)
› 06 aug 2017 (Aug 6, 2017)
› 05 aug 2017 (Aug 5, 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (Aug 3, 2017)
› bezoeken van de werklocaties (Aug 2, 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (Aug 1, 2017)
› Het is bijna zover (Jul 27, 2017)
› 25 mei sportief (May 25, 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (May 14, 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (Apr 6, 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (Mar 25, 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (Mar 20, 2017)
› Stichting Tien in actie (Feb 10, 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (Oct 9, 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (Oct 2, 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (Oct 1, 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (Apr 22, 2016)
› Groepsfoto (Aug 23, 2015)
› Weer thuis! (Aug 22, 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (Aug 21, 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (Aug 20, 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (Aug 19, 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (Aug 18, 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (Aug 17, 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (Aug 16, 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (Aug 15, 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (Aug 14, 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (Aug 13, 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (Aug 12, 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (Aug 11, 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (Aug 10, 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (Aug 9, 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (Aug 8, 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (Aug 3, 2015)
› Nog een paar nachtjes (Aug 1, 2015)
› Minder dan 3 weken (Jul 20, 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (May 15, 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (May 10, 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (Apr 11, 2015)
› Baby, kinderkleertjes (Mar 25, 2015)
› Brei les (Dec 26, 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (Dec 23, 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (Dec 6, 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (Sep 19, 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (Sep 2, 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (Jul 12, 2014)