Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Vrijwilligersreis 2019
Geplaatst op: 16 aug. 2019

Dansfeest!

Zoals altijd werd er keihard op onze deuren geklopt door Ron om ons wéér wakker te maken. Dus we huppelden uit bed en gingen ontbijten. Daarna was het weer tijd om te vertrekken naar de werklocaties. Zoals gebruikelijk werd er keihard muziek door de bus afgespeeld en in bus 4 hoorden we in tijden weer het Nederlandse nieuws en toen kwamen we aan op de verschillende werklocaties.

 

Pre-schools

We kwamen aan bij het pre-schooltje ‘Leragane’. We moesten een junglegym repareren en een paar schommels en natuurlijk ook met de kinderen spelen. We werden in groepen van 2 gedeeld. Het ene deel ging kinderwerk doen en het andere deel ging de junglegym en schommels repareren. Eenmaal aangekomen bij de kinderen waren ze eerst een beetje verlegen, omdat het voor hen natuurlijk een beetje spannend is, alleen dat ging snel om in enthousiasme. De kinderen kregen een keurplaat en gingen lekker kleuren, waarbij we hen hielpen, daarna gingen we met ze buiten spelen. We stonden te dansen en te springen met de kinderen en we gingen een potje voetbal spelen of met de bal overgooien. Daarna was het weer tijd om naar binnen te gaan om ze een cadeautje te geven. Ze kregen koekvormpjes van Albert Heijn en ze waren dolgelukkig en wilden alleen maar knuffelen en nog meer spelen, maar helaas was het tijd om te gaan ... We moesten namelijk de gerepareerde junglegym verven. Toen moesten opeens een paar mensen met Gertjan mee naar een andere pre-school om daar een schommel te repareren, dus de groep werd weer gesplitst. De ene groep ging naar huis en de andere groep ging naar de andere pre-school om de schommel te repareren. Het was een leuke en zeer geslaagde dag.

 

Kindersorg

Vandaag gingen wij met z’n elven naar Kindersorg. In onze bus zaten maar 8 mensen, dat kwam omdat er 3 mee mochten met Ron naar de bouwmarkt. Met Ron naar de bouwmarkt is een felbegeerd klusje, om de reden dat je daar op het gratis WiFi-netwerk kan van de bouwmarkt. Uiteindelijk na een halfuurtje al aan het werk geweest te zijn kwamen de geluksvogels ons ook eindelijk vergezellen. De groep werd verdeeld in drieën, de eerste groep ging de speeltoestellen schilderen, de tweede groep ging een kamer wit schilderen en de derde groep ging planken ophangen in de bibliotheek. We gingen om half 9 aan het werk en gelukkig om 10 uur kregen we de eerste veel gewenste koffiepauze. Na even gekletst te hebben moesten wij weer aan het werk en de mensen die de speeltoestellen schilderden moesten in de brandende Afrikaanse zon te werk gaan. Wij hebben de speeltoestellen allemaal een mooi nieuw kleurtje gegeven eveneens hebben wij ook een kleurtje gekregen door de zon. Om half 1 hadden we lunch waar wij lekker warme soep hebben gehad met 30 graden. Na eventjes doorgewerkt te hebben was het werk wel af en konden wij gelukkig naar huis. Iedereen had hard gewerkt en was erg vermoeid. Op de terugweg reden wij door een wijk waarin wij een KFC en McDonalds tegenkwamen en tegen onze zin in mochten wij niet naar binnen om een hapje te eten en te genieten van de gratis WiFi. Wij kijken terug op deze dag als een geslaagde dag.

  

Neobirth

Vandaag gingen wij naar Neobirth met z’n elven. Franka en Annefleur hadden al heel veel mooie tekeningen gemaakt. Een paar tekeningen waren al geschilderd, maar een paar moesten nog geverfd worden. Mirthe, Jaël en Yvonne gingen de vrolijke dierenkant verder maken, Lukas en Steven hebben een muur opgeknapt en gewit en Elise, Annefleur en Franka hebben de Disneymuur afgemaakt. Gerda, Peter en Leny hebben ook meegeholpen. Uit dankbaarheid kregen we bij de pauze heerlijke koekjes en broodjes worst. Al met al een leuke dag! Rond 3 uur zijn we van de locatie vertrokken richting het tankstation om wat lekkernijen te halen voor ’s avonds. Maandag gaan we terug om de rest af te maken aan de tekeningen, want dinsdag komen er kinderen om hun nieuwe muren te bewonderen. Morgen kijken we uit naar de safari waar we wel om 4 uur voor moeten opstaan, maar dat wordt vast een prachtige ervaring.

Harmony School

Met z’n tienen gingen wij naar Harmony School. Na een hele week van leuke verhalen horen over de school was het eindelijk zover dat de mensen die nog niet waren geweest ook konden zien of Harmony School echt zo leuk was. De eerste paar uur dat we er waren was het hard werken. We moesten de muren van hun kantine voorzien van een lambrisering, en het trapje dat opliep naar hun kantine moest rood geverfd worden. Rick, Anna Enter, Lucas, en Maike waren bezig met de plankjes tegen de muren te timmeren, terwijl Daniëlla en Joëlle met de boormachine werkten. Ruth en Yara gingen de muren afverven. Om 10:00 uur namen we pauze en kwamen de kinderen die op die school verblijven ook pauze houden. We zaten aan verschillende tafels ongemakkelijk naar elkaar te kijken. Maar dat ging veranderen. Vandaag was namelijk niet een normale schooldag, ze hadden vandaag een ‘fundraising day’ waarbij de studenten lekkernijtjes verkochten en er luide afromuziek gespeeld werd. Overal waar je keek stonden er groepen mensen te kletsen en te dansen. Rond 13:45 mochten we stoppen met werken en kwam een meisje van acht naar ons toe en vroeg of we met haar wilden dansen. We vonden het allemaal erg ongemakkelijk, omdat Nederlanders niet bepaald bekend staan om hun danskunsten. Maar toch probeerden we het en kregen een paar van ons het snel te pakken. Nadat we de basics een beetje onder de knie hadden, besloten we naar een paar meisjes van onze leeftijd te lopen. Die trokken ons gelijk naar de dansvloer waar we het erg naar onze zin hadden. Het was al met al een geslaagde dag!

En nu vroeg naar bed omdat we morgen op safari gaan!

Groetjes,

Joëlle, Maike, Daniëlla, Lucas, Ruth, Yara, Anna, Rick, Jurgen en Wim (Bromponies)

Dit blog is geplaatst door: Ron beheerdersaccount

Reacties

Wat gaat er er weer mooi uitzien daar! Zo leuk de tekeningen die geschilderd worden! Goed bezig iedereen! Veel plezier morgen met de safari xxx

Geplaatst door: Kirsten (17 aug. 2019)

Wat zijn jullie goed bezig zeg ! Al weer mooi werk verzet met z'n allen. Apart voor mij om het nu van de andere kant te mogen meemaken en leuk om alle herkenningspunten te lezen en het is net of je op afstand weer meegaat met jullie. Succes allemaal met dit mooie werk en dat jullie het verschil maken voor deze mensen deze weken. Speciale groeten en knuffels (drukkies) aan Herco, Jurgen, Gerda en Evert-Jan, Arnold, Ron en Jannie. Jullie zijn toppers. En niet te TE serieus kijken he Herco. Klopt de boekhouding ??

Geplaatst door: Paula Anholts (17 aug. 2019)

Hoi Jara, leuke foto. Zo te zien heb je het goed naar je zin. Jullie zijn met goed werk bezig daar. Bijzonder dat je hiermee ook Gods liefde naar andere mensen mag uitdragen. Geniet ervan met elkaar.

Liefs van ons

Geplaatst door: Oom Arthur en tante Corina (17 aug. 2019)

Mooi om alle verhalen te lezen, foto's te zien en zo een beeld te krijgen. Een heel "kleurrijk" geheel. Veel succes en goede dagen gewenst!! (liefs voor allemaal en vooral Jurgen, Arnold en Willy)

Geplaatst door: Petra en Kees (17 aug. 2019)

Jullie hebben heel hard gewerkt deze week! Bedankt voor de mooie foto's!

Geplaatst door: opa en oma Kodde (17 aug. 2019)

Leuk om te lezen en te zien Daniël e.a. Heel veel plezier nog met alles wat jullie meemaken. Groetjes van de Nielandjes

Geplaatst door: De Nielandjes (17 aug. 2019)

Ben echt onder de indruk van wat jullie daar doen , kan alleen maar zeggen jullie zijn toppers ❤️

Geplaatst door: Jannie van twillert (17 aug. 2019)

Wat een mooie muurschildering Jaël! Veel plezier morgen op safari. Doe de groetjes aan de Big 5! Liefs

Geplaatst door: Esmee de Graaf (17 aug. 2019)

Wat hebben jullie hard gewerkt afgelopen week en wat een blijde gezichtjes van de kinderen. Leuk om zo alle bekende plekken te zien.
Franka, mooie tekeningen heb je gemaakt!
Veel plezier in Pilanesberg morgen.

Geplaatst door: Nel Haasdijk (16 aug. 2019)

Lieve papa en mama opi en omi

Wat werken jullie enorm hard. En wat een gave schilderingen zijn er gemaakt knap van je mam dat je daar aan mee hebt hebt geholpen. Miss kan je er voor laan en Jay ook maken op t teken bord.?? Je ziet de kiddies genieten en stralen onder alle aandacht die ze krijgen. Echt heerlijk om te zien. Dan besef je je pas hoe goed onze kiddies het hebben. Morgen heel veel plezier we kijken uit naar de foto's!!

Dikke knuffel

P.s. voor degene die bij jullie in t Ben je zitten dat word vast een feestje met mijn papa en mama. Lekker gek doen hihi

Geplaatst door: Rohila Klaas dylano en jayleisha (16 aug. 2019)

Lieve Emily,
Leuke blog, mooie foto’s tussen de blije gezichtjes!
Wat doen jullie veel met z’n allen.
Fijne dag morgen met de safari tocht.
Kusjes mama

Geplaatst door: Meta de Jong (16 aug. 2019)

Weer leuk om te lezen en fijn je vrolijke kopje te zien. Kunnen we weer goed slapen vannacht ;). Veel plezier morgen met de safari! Benieuw naar de foto's.

Geplaatst door: Alice & Egbert (16 aug. 2019)

Al weer zo'n leuk verslag en wat wordt er hard gewerkt! Blije gezichten, lachende kindjes, wat moet dit voor iedereen een geweldige ervaring zijn. Geniet morgen van de safari. Volgens kenners is Pilanesberg de place to be om de mooste dieren te spotten. Have fun!

Geplaatst door: Arno Lambregtse (16 aug. 2019)

Wat is het toch een feest om elke dag weer zo'n mooi verslag te lezen en altijd weer prachtige foto's met blije mensen. Jullie mogen trots zijn op je werk en Emma wij zijn natuurlijk ook trots op jou en de andere deelnemers.
Kwam nu zeker goed van pas Emma dat we samen al een paar keer wat geschilderd hebben. De muurschilderingen zijn fantastisch!
Morgen allemaal veel plezier en goed kijken en vergeet je verrekijker niet.

Geplaatst door: Hans en Sophie (16 aug. 2019)

Ha Gerda en Evert Jan,
Wat prachtige muurschilderingen hebben jullie gemaakt. Ik lees dat je daaraan meegeholpen hebt Gerda, helaas heb ik je niet kunnen spotten. Wat een mooie werkweek hebben jullie nu achter de rug, heel veel gedaan. En nu morgen lekker op safari naar Pilanesberg in het busje. Dat wordt gezellig met jullie 2 aan het roer. Genieten.
Wij hebben vandaag lekker met jullie mee geklust in ons eigen huis. Hopelijk is het af als jullie weer terug zijn. Lieve drukkie van ons beide XX

Geplaatst door: Harm en Willy (16 aug. 2019)

Kleurrijke foto's leuke verslagen. Geniet nog Anna B ondanks het verdrietige bericht wat je gisteren te horen kreeg. Zet hem op!!

Geplaatst door: Heleen Beiboer (16 aug. 2019)

Wat goed werk wordt er door jullie verricht. Veel blije en dankbare gezichten motiveerde natuurlijk ook. Ga zo door dus. Top

Geplaatst door: Michel verduijn (16 aug. 2019)

Wat hebben jullie veel werk verzet! Leuk om te lezen. Vooral ook dat stukje over het dansen;-). Veel plezier morgen bij de safari! We zijn benieuwd naar de foto's!

Geplaatst door: Christiaan en Leonie (16 aug. 2019)

Wat hebben jullie veel gedaan en zo veel mooie foto's!
Het was vandaag wel warm zeker... morgen lekker ontspannen en de big five spotten. Veel plezier en speciale groet aan Evert Jan en Gerda

Geplaatst door: Francien en Gert Donselaar (16 aug. 2019)

Mooie foto's!! Veel plezier morgen wanneer jullie op safari gaan. Lfs

Geplaatst door: Fam de Graaf, BV27 (16 aug. 2019)

"For women, shoes are the most important. Good shoes take you good places."

Enne wel in de auto's blijven morgen!

Geplaatst door: Marlies (16 aug. 2019)

Leuk je even gesproken te hebben. Gelukkig weer beter. Veel plezier morgen en we hopen je nog eens te zien op een foto. Liefs van ons

Geplaatst door: Margriet de Wit (16 aug. 2019)

Weer het einde van een mooie dag! Wat zijn jullie goed bezig! Slaap lekker en een fijne dag morgen!

Geplaatst door: Petra moerland (16 aug. 2019)

We krijgen een goed beeld van wat jullie allemaal doen. Wat veel werk hebben jullie al gedaan. Herco en Ron niet serieus kijken dan lijkt het net of jullie aan het werk zijn. ;-). Joëlle we hebben je gespot op de foto, ga zo door.
Succes

Geplaatst door: Alexander Doorn (16 aug. 2019)

Wat doen jullie ontzettend veel op een dag! Goed zeg! Morgen en zondag lekker vrij, maar wel vroeg op morgen...wordt vast een mooie ervaring! Geniet ervan!

Geplaatst door: Lieneke (16 aug. 2019)

Mooi verslag weer. Wat werken jullie hard! Morgen een wel verdiend uitje. Ben nieuwsgierig naar het verslag en de foto's.

Geplaatst door: Jaco Moerland (16 aug. 2019)

Hoe is het leven zonder Wifi? Het valt niet mee zo te lezen

Geplaatst door: Peter de Graaf (16 aug. 2019)

Leuk! Supermooie muurschilderingen ook!
Ik mis je heel erg Maike!
Xx Loïs

Geplaatst door: Loïs Vreekamp (16 aug. 2019)

Leuk verslag, veel werk verzet, top! Heerlijk weekend nu voor jullie. Veel plezier bij de wildsafari!

Geplaatst door: Erna (16 aug. 2019)

Leuke dag weer! Veel gedaan. Mooie foto’s, heel leuk om mee te lezen en kijken. Love you, Maike!

Geplaatst door: Erik Vreekamp (16 aug. 2019)

Reageren?


Oudere berichten

› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)