Stichting Tien

Stichting Tien

Project: Vrijwilligersreis 2019
Geplaatst op: 15 aug. 2019

EEN DAG VOL AVONTUREN

Gisterenavond konden we helaas geen Internetverbinding krijgen. Hopenlijk lukt het nu wel. 

Woensdag 14 augustus 19:15

 

Vanochtend stond de wekker weer op 5:30. Toch waren we allemaal wakker om 5:25. Dit vanwege ene Ron Kurvink, die ons lieftallig wakker maakt met een heleboel klopjes op de deur. Het zijn nog net geen pannendeksels. Na weer een super lekker ontbijt van broodjes met ei en yoghurt met fruit en cornflakes was het tijd om aan het werk te gaan op de locaties. De ene na de andere bus vertrok van het terrein.

 

Kindersorg
Als eerste hebben we de kerk bezocht. We mochten het podium op om wat liedjes te zingen. Na dit kerkelijk bezoek kregen de kasten wat aandacht. Geen een is er nog heel. Allemaal dankzij onze fantastische Daan en weerzinwekkende Nathan. Nadat ze in elkaar getrapt waren, werden ze van het balkon gebonjourd. Helaas is het raam dat beneden stond ook gesneuveld in deze strijd.

Ook de bibliotheek is flink onder handen genomen. Nog meer boeken zijn goedgekeurd, afgekeurd, gesorteerd … Een hele klus. Nu alleen nog boekenplanken om ze allemaal kwijt te kunnen.

 

Harmonyschool
Bij de Harmonyschool was ook een heleboel werk te doen. De groep van twaalf werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging naar de eetzaal, de andere naar een van de klaslokalen die aan de buitenkant ook wel een likje verf kon gebruiken. De hele eetzaal heeft een prachtige gele kleur gekregen, en er zijn ontzettend veel planken gezaagd voor de onderkant van de muur. De kinderen liepen tussen de lessen gezellig rond, dus die kwamen af en toe een bezoekje brengen.

Het klaslokaal kreeg ook een mooi kleurtje. De rode rand aan de onderkant is heel mooi strak, daar zijn we erg trots op!

Na nog even spelen met de lieve kinderen die voor ons gingen zingen, zat ook onze werkdag er weer op.

 

Pre-school
De stafgroepjes Demarij en De Rubber eendjies zijn naar de schooltjes geweest in Phokeng. Daar hebben ze als eerste de kinderen ontmoet en de juffen. Eerst waren de kinderen nog een beetje verlegen, maar laten kwamen ze wel los. Terwijl de groep Demarij en de jongens van de Rubber eendjies junglegyms in de grond gingen zetten, waren de meiden van de Rubber eendjies druk bezig met het kinderwerk. Later gingen we met z’n allen werken aan de junglegym en spelen met de kinderen. De junglegyms waren een hele klus, maar de pijn was het allemaal waard. Zodra de laatste schroefjes vastzaten kwamen alle kinderen erop afgestormd. Bijna stortte het in elkaar, maar natuurlijk hebben we zo getalenteerde mensen in dit team dat alles heel stevig in de grond stond.

Het kinderwerk begon met een Bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan. Daarna werden er volop liedjes gezongen als hoofd-schouders-knie-en-teen. Toen was het knutseltijd. Er waren kleurplaten, stickers en potloden. Het feest eindigde met cadeautjes al stuiterballen en ballonnen. Na even spelen ging iedereen weer naar huis.

 

Neobirth
We waren met zijn viertjes en een leiding. We begonnen met het meest leuke klusje: wc’s schoonmaken. Daarna gingen er 2 beginnen met de verf van de muur afschrapen. Toen was het koffiepauze. Het schrapen was nog niet klaar, dus daar gingen we even mee door terwijl de anderen verf gingen halen met Ron. Toen gingen we de muren wit verven. Ook werden de tekeningen die op de muren zullen komen bedacht. Helaas was de verf op een gegeven moment op, dus was er niets meer te doen. Onze werkdag zat er al op!

 

Groetjes,

Dumela (Joëlle, Willemijn, Daan, Emily, Annefleur, Nathan, Emma, Mirthe, Peter en Evert Jan)

 

 

Dit blog is geplaatst door: Ron beheerdersaccount

Reacties

buy digoxin 250 mg generic <a href="https://buylanoxpl.com/">buy lanoxin 250 mg online cheap</a> order generic molnupiravir 200mg

Geplaatst door: Ecayge (23 feb. 2023)

Tjonge tjonge, wat zijn jullie allemaal creatief bezig. Aller eerst voor de ander, maar ook een uitstekende manier om je eigen (verborgen) talenten te kunnen ontdekken. Wie weet wat dat allemaal nog aan extra ervaring en kennis oplevert. , Veel succes en creativiteit toegewenst.

Geplaatst door: opa/oma Westeneng. (16 aug. 2019)

Wat een mooi en dankbaar werk verrichten jullie daar zeg! Echt trots op jullie inzet. Het is zo leuk om de foto's te zien van die blije koppies van de kindjes! Kan me zo voorstellen dat dat een voldaan gevoel geeft voor jullie! Hou vol. Geniet. Elisa, ben zo trots op jou! ps. wil ook graag jou eens zien op de foto's hoor :) x Martine

Geplaatst door: Martine Jacobse (15 aug. 2019)

Hey Ron en Janny, opa en oma!

Hierbij de groetjes van ons alle 5!
Mooi om te zien dat het allemaal goed gaat. Succes en geniet ervan.
Liefs,
R&J + kids

Geplaatst door: Fam. Kurvink (15 aug. 2019)

Hoi lieve papa en mama
Wat is er alweer veel werk verzet. En wat is het heerlijk om iedere x de verhalen te l3zen en de foto's te zien. Enne papa zelfs in zuid Afrika dit gave busje daar moest je wel mee op de foto zeker!! Zal hem ook aan Klaas laten zien. Zo leuk om je eindelijk op de foto te zien enne mama waar blijven de foto's van jou??

Liefs dikke knuffel

Geplaatst door: Rohila Klaas dylano en jayleisha (15 aug. 2019)

Zo leuk om elke dag een uitgebreid verslag te lezen en de foto’s te bekijken! Kijk er steeds naar uit. Mooie kleuren, blije gezichten en harde werkers (en Jara...zag een foto van jou aan een klusje...respect!;)). Knuffel voor Nadya en dat lieve meisje met jou op de foto. Hoop dat jullie genieten van het mooie werk daar en van elkaar!

Geplaatst door: Lieneke (15 aug. 2019)

Lieve Renate, en natuurlijk de rest van de groep! Wat ontzettend leuk om via de blogs en foto's op afstand met jullie avonturen mee te kunnen genieten. Wat zijn jullie goed bezig met elkaar! En volgens mij hebben jullie het ook reuze gezellig met elkaar. De kinderen daar vinden het zeker leuk, al die aandacht van jullie. Ga zo door met elkaar, en geniet vooral van deze bijzondere en unieke tijd daar! We kijken al weer uit naar de volgende verhalen en foto's. Renate dikke knuffel van ons, en een poot van Diesel

Geplaatst door: Nicolette (15 aug. 2019)

Wat zijn jullie goed bezig! Leuk om iedere dag wat te lezen over waar jullie mee bezig zijn, super gaaf! En wat zijn die kinderen blij met jullie daar! Zet hem op! Dikke knuffel voor Jaël, topper! Liefs, Esmee & Sebas

Geplaatst door: Esmee & Sebas (15 aug. 2019)

Hoi,
Leuke blog weer en weer mooie foto's met stralende gezichten van zowel jullie als de kinderen daar. Begeleiders mogen wel wat meer lachen. ;-)
Overigens die ene gast moet niet zo in de camera loensen als die aan het zagen is. Straks ben je nog ene vinger kwijt.
Dat jochie op de eerste foto probeert zeker alle chickies te fixen.
Mooi dat schilderwerk! Ook de muurschildering is fantastisch.

Geplaatst door: Hans Grutter (15 aug. 2019)

Ziet er heel erg gezellig uit daar!
Goed bezig!
I love you Maike!
Xx Loïs

Geplaatst door: Loïs Vreekamp (15 aug. 2019)

Ziet er weer goed uit. Lekker aan de slag zo te zien! Mis jullie wel een beetje hoor

Geplaatst door: Kirsten (15 aug. 2019)

Wat zijn jullie goed bezig zeg! Heerlijk om allemaal blije kinderen te zien.
Elke keer weer een zoektocht of we Rick kunnen vinden. :)
Werkze vandaag en geniet!

Geplaatst door: Dick de Wit (15 aug. 2019)

Weer een leuk bericht. Mooi om met jullie mee te kunnen genieten en te zien waar jullie je voor inzetten. Harde werkers! Manon, we hebben je eindelijk gespot! Liefs van ons allemaal

Geplaatst door: Annelies Bovenhuis (15 aug. 2019)

mooi aan het werk, kan zien dat jullie er plezier in hebben.

Geplaatst door: Rene Haveman (15 aug. 2019)

Zo heerlijk om de blog te lezen. En ook die mooie foto's erbij. Wat een mooi werk doen jullie!!
Een hele dikke knuffel aan Marielle
Groetjes

Geplaatst door: Steven en Emmy Van Diemen (15 aug. 2019)

Wat ziet het er allemaal super uit en wat zijn jullie goed bezig. Heel mooi dat jullie dit werk doen!
En mam en pap nog heel veel plezier daar, wat zullen jullie veel meemaken daar in Zuid-Afrika!

Geplaatst door: Elles Verhoeven (15 aug. 2019)

Lieve Anna Beiboer, Sterkte met het verwerken van de uitslag van je pa, voor ons allemaal een schrik..Je hebt daar veel afleiding en dankbaar werk te doen.We zijn dankbaar dat er aan gewerkt wordt en behandelbaar is. Als je terug komt dan gaan jullie al gauw verhuizen..Nog veel plezier met het werk en ga het nog volgen.
Lieve groetjes van Oma van Ginkel.

Geplaatst door: Oma van Ginkel uit `s-Hertogenbosch (15 aug. 2019)

Ha die Evert Jan en Gerda,
Weer ontzettend veel en leuke dingen gedaan gisteren. Wat een enthousiasme van iedereen. Maar Evert Jan, je zit toch wel in een auto met het verkeerde merk!!!
Gerda, wil jij de camera eens aan een ander geven :-) zodat wij je ook eens zien aan de voorkant? Gaat vast goed komen! Succes en veel plezier, drukkie

Geplaatst door: Willy (15 aug. 2019)

we kijken iedere dag uit naar nieuws vanuit Zuid-Afrika. Gaaf om het nieuws te lezen en de foto's te zien. Wat een mooi werk en tegelijkertijd veel plezier! Succes en geniet ervan.

Geplaatst door: Ewout (15 aug. 2019)

Jullie zijn echt van alle markten thuis! Succes met het harde en leuke werken. Liefs, Marlies

Geplaatst door: Marlies (15 aug. 2019)

Super goed bezig. Vroeg opstaan,hard werken maar ook erg veel voldoening krijgen voor al jullie goede werken, daar kan je dankbaar voor zijn. Petje af.

Geplaatst door: Jan de Graaf (15 aug. 2019)

Wat een mooi werk. En wat een kleurige mensen op de foto's. Geniet daar!!

Geplaatst door: Heleen Beiboer (15 aug. 2019)

Wat ontzettend leuk om elke keer jullie belevenissen te lezen! We gaan er elke avond even goed voor zitten! En maar speuren wanneer we jou, Joas, op de foto's zien! Wij zijn nu aan het inpakken en hopen vanavond vanuit Zuid-Frankrijk terug naar huis te rijden. Zet hem op en geniet er volop van!

Geplaatst door: Familie Kuiper (15 aug. 2019)

Goed bezig zeg en wat een blije kindjes. Jullie maken ze heel gelukkig zo te zien. Succes vandaag met alle klussen.

Geplaatst door: Simone Wierenga (15 aug. 2019)

Wow, echt goed bezig allemaal. Wat een dankbaar werk en wat een mooie kindjes!

Geplaatst door: Arno (15 aug. 2019)

Wauw, wat een werk ! En wat fijn dat alles goed gaat !

Geplaatst door: Gerdi (15 aug. 2019)

Reageren?


Oudere berichten

› Einde in zicht (21 aug. 2019)
› De Kloof (20 aug. 2019)
› Super start van de tweede week (19 aug. 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (18 aug. 2019)
› Met z’n allen op safari! (17 aug. 2019)
› Dansfeest! (16 aug. 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (15 aug. 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (15 aug. 2019)
› En nu aan het werk! (13 aug. 2019)
› Dagje toeren (12 aug. 2019)
› de eerste indrukken (11 aug. 2019)
› Op weg naar Johannesburg (11 aug. 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (11 aug. 2019)
› De groep is geland (10 aug. 2019)
› Onderweg (10 aug. 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (9 aug. 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (9 aug. 2019)
› Laatste voorbereiding (7 aug. 2019)
› Verdere voorbereidingen (6 aug. 2019)
› Kosterschool (6 aug. 2019)
› De natuur in Afrika (6 aug. 2019)
› Harmonyschool (2 aug. 2019)
› De kop is er af (1 aug. 2019)
› Weer een stapje verder (30 jul. 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (29 jul. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (8 mrt. 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (4 mrt. 2019)
› Spreuk van de maand (23 dec. 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (7 dec. 2018)
› Benefietdiner groot succes (4 nov. 2018)
› Spreuk (25 sep. 2018)
› begroting projectreis 2019 (22 sep. 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (26 aug. 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (10 mei 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (29 mrt. 2018)
› Inschrijving gesloten (2 mrt. 2018)
› Informatieavond groot succes (21 feb. 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (8 feb. 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (20 dec. 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (19 aug. 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (17 aug. 2017)
› 17 aug 2017 (17 aug. 2017)
› 16 aug 2017 (16 aug. 2017)
› 15 aug 2017 (15 aug. 2017)
› 14 aug 2017 (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (14 aug. 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (13 aug. 2017)
› 12 aug 2017 (12 aug. 2017)
› 11 aug 2017 (11 aug. 2017)
› 10 aug 2017 (10 aug. 2017)
› 09 aug 2017 (9 aug. 2017)
› 08 aug 2017 (8 aug. 2017)
› 07 aug 2017 (7 aug. 2017)
› 06 aug 2017 (6 aug. 2017)
› 05 aug 2017 (5 aug. 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (3 aug. 2017)
› bezoeken van de werklocaties (2 aug. 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (1 aug. 2017)
› Het is bijna zover (27 jul. 2017)
› 25 mei sportief (25 mei 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (14 mei 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (6 apr. 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (25 mrt. 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (20 mrt. 2017)
› Stichting Tien in actie (10 feb. 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (9 okt. 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (2 okt. 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (1 okt. 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (22 apr. 2016)
› Groepsfoto (23 aug. 2015)
› Weer thuis! (22 aug. 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (21 aug. 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (20 aug. 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (19 aug. 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (18 aug. 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (17 aug. 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (16 aug. 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (15 aug. 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (14 aug. 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (13 aug. 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (12 aug. 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (11 aug. 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (10 aug. 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (9 aug. 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (8 aug. 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (3 aug. 2015)
› Nog een paar nachtjes (1 aug. 2015)
› Minder dan 3 weken (20 jul. 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (15 mei 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (10 mei 2015)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (19 sep. 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (2 sep. 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (12 jul. 2014)