Stichting Tien

Stichting Tien

Project: projectreis 2019
Geplaatst op: Aug 15, 2019

EEN DAG VOL AVONTUREN

Gisterenavond konden we helaas geen Internetverbinding krijgen. Hopenlijk lukt het nu wel. 

Woensdag 14 augustus 19:15

 

Vanochtend stond de wekker weer op 5:30. Toch waren we allemaal wakker om 5:25. Dit vanwege ene Ron Kurvink, die ons lieftallig wakker maakt met een heleboel klopjes op de deur. Het zijn nog net geen pannendeksels. Na weer een super lekker ontbijt van broodjes met ei en yoghurt met fruit en cornflakes was het tijd om aan het werk te gaan op de locaties. De ene na de andere bus vertrok van het terrein.

 

Kindersorg
Als eerste hebben we de kerk bezocht. We mochten het podium op om wat liedjes te zingen. Na dit kerkelijk bezoek kregen de kasten wat aandacht. Geen een is er nog heel. Allemaal dankzij onze fantastische Daan en weerzinwekkende Nathan. Nadat ze in elkaar getrapt waren, werden ze van het balkon gebonjourd. Helaas is het raam dat beneden stond ook gesneuveld in deze strijd.

Ook de bibliotheek is flink onder handen genomen. Nog meer boeken zijn goedgekeurd, afgekeurd, gesorteerd … Een hele klus. Nu alleen nog boekenplanken om ze allemaal kwijt te kunnen.

 

Harmonyschool
Bij de Harmonyschool was ook een heleboel werk te doen. De groep van twaalf werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging naar de eetzaal, de andere naar een van de klaslokalen die aan de buitenkant ook wel een likje verf kon gebruiken. De hele eetzaal heeft een prachtige gele kleur gekregen, en er zijn ontzettend veel planken gezaagd voor de onderkant van de muur. De kinderen liepen tussen de lessen gezellig rond, dus die kwamen af en toe een bezoekje brengen.

Het klaslokaal kreeg ook een mooi kleurtje. De rode rand aan de onderkant is heel mooi strak, daar zijn we erg trots op!

Na nog even spelen met de lieve kinderen die voor ons gingen zingen, zat ook onze werkdag er weer op.

 

Pre-school
De stafgroepjes Demarij en De Rubber eendjies zijn naar de schooltjes geweest in Phokeng. Daar hebben ze als eerste de kinderen ontmoet en de juffen. Eerst waren de kinderen nog een beetje verlegen, maar laten kwamen ze wel los. Terwijl de groep Demarij en de jongens van de Rubber eendjies junglegyms in de grond gingen zetten, waren de meiden van de Rubber eendjies druk bezig met het kinderwerk. Later gingen we met z’n allen werken aan de junglegym en spelen met de kinderen. De junglegyms waren een hele klus, maar de pijn was het allemaal waard. Zodra de laatste schroefjes vastzaten kwamen alle kinderen erop afgestormd. Bijna stortte het in elkaar, maar natuurlijk hebben we zo getalenteerde mensen in dit team dat alles heel stevig in de grond stond.

Het kinderwerk begon met een Bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan. Daarna werden er volop liedjes gezongen als hoofd-schouders-knie-en-teen. Toen was het knutseltijd. Er waren kleurplaten, stickers en potloden. Het feest eindigde met cadeautjes al stuiterballen en ballonnen. Na even spelen ging iedereen weer naar huis.

 

Neobirth
We waren met zijn viertjes en een leiding. We begonnen met het meest leuke klusje: wc’s schoonmaken. Daarna gingen er 2 beginnen met de verf van de muur afschrapen. Toen was het koffiepauze. Het schrapen was nog niet klaar, dus daar gingen we even mee door terwijl de anderen verf gingen halen met Ron. Toen gingen we de muren wit verven. Ook werden de tekeningen die op de muren zullen komen bedacht. Helaas was de verf op een gegeven moment op, dus was er niets meer te doen. Onze werkdag zat er al op!

 

Groetjes,

Dumela (Joëlle, Willemijn, Daan, Emily, Annefleur, Nathan, Emma, Mirthe, Peter en Evert Jan)

 

 

Dit blog is geplaatst door: Ron Kurvink

Reacties

Tjonge tjonge, wat zijn jullie allemaal creatief bezig. Aller eerst voor de ander, maar ook een uitstekende manier om je eigen (verborgen) talenten te kunnen ontdekken. Wie weet wat dat allemaal nog aan extra ervaring en kennis oplevert. , Veel succes en creativiteit toegewenst.

Geplaatst door: opa/oma Westeneng. (Aug 16, 2019)

Wat een mooi en dankbaar werk verrichten jullie daar zeg! Echt trots op jullie inzet. Het is zo leuk om de foto's te zien van die blije koppies van de kindjes! Kan me zo voorstellen dat dat een voldaan gevoel geeft voor jullie! Hou vol. Geniet. Elisa, ben zo trots op jou! ps. wil ook graag jou eens zien op de foto's hoor :) x Martine

Geplaatst door: Martine Jacobse (Aug 15, 2019)

Hey Ron en Janny, opa en oma!

Hierbij de groetjes van ons alle 5!
Mooi om te zien dat het allemaal goed gaat. Succes en geniet ervan.
Liefs,
R&J + kids

Geplaatst door: Fam. Kurvink (Aug 15, 2019)

Hoi lieve papa en mama
Wat is er alweer veel werk verzet. En wat is het heerlijk om iedere x de verhalen te l3zen en de foto's te zien. Enne papa zelfs in zuid Afrika dit gave busje daar moest je wel mee op de foto zeker!! Zal hem ook aan Klaas laten zien. Zo leuk om je eindelijk op de foto te zien enne mama waar blijven de foto's van jou??

Liefs dikke knuffel

Geplaatst door: Rohila Klaas dylano en jayleisha (Aug 15, 2019)

Zo leuk om elke dag een uitgebreid verslag te lezen en de foto’s te bekijken! Kijk er steeds naar uit. Mooie kleuren, blije gezichten en harde werkers (en Jara...zag een foto van jou aan een klusje...respect!;)). Knuffel voor Nadya en dat lieve meisje met jou op de foto. Hoop dat jullie genieten van het mooie werk daar en van elkaar!

Geplaatst door: Lieneke (Aug 15, 2019)

Lieve Renate, en natuurlijk de rest van de groep! Wat ontzettend leuk om via de blogs en foto's op afstand met jullie avonturen mee te kunnen genieten. Wat zijn jullie goed bezig met elkaar! En volgens mij hebben jullie het ook reuze gezellig met elkaar. De kinderen daar vinden het zeker leuk, al die aandacht van jullie. Ga zo door met elkaar, en geniet vooral van deze bijzondere en unieke tijd daar! We kijken al weer uit naar de volgende verhalen en foto's. Renate dikke knuffel van ons, en een poot van Diesel

Geplaatst door: Nicolette (Aug 15, 2019)

Wat zijn jullie goed bezig! Leuk om iedere dag wat te lezen over waar jullie mee bezig zijn, super gaaf! En wat zijn die kinderen blij met jullie daar! Zet hem op! Dikke knuffel voor Jaël, topper! Liefs, Esmee & Sebas

Geplaatst door: Esmee & Sebas (Aug 15, 2019)

Hoi,
Leuke blog weer en weer mooie foto's met stralende gezichten van zowel jullie als de kinderen daar. Begeleiders mogen wel wat meer lachen. ;-)
Overigens die ene gast moet niet zo in de camera loensen als die aan het zagen is. Straks ben je nog ene vinger kwijt.
Dat jochie op de eerste foto probeert zeker alle chickies te fixen.
Mooi dat schilderwerk! Ook de muurschildering is fantastisch.

Geplaatst door: Hans Grutter (Aug 15, 2019)

Ziet er heel erg gezellig uit daar!
Goed bezig!
I love you Maike!
Xx Loïs

Geplaatst door: Loïs Vreekamp (Aug 15, 2019)

Ziet er weer goed uit. Lekker aan de slag zo te zien! Mis jullie wel een beetje hoor

Geplaatst door: Kirsten (Aug 15, 2019)

Wat zijn jullie goed bezig zeg! Heerlijk om allemaal blije kinderen te zien.
Elke keer weer een zoektocht of we Rick kunnen vinden. :)
Werkze vandaag en geniet!

Geplaatst door: Dick de Wit (Aug 15, 2019)

Weer een leuk bericht. Mooi om met jullie mee te kunnen genieten en te zien waar jullie je voor inzetten. Harde werkers! Manon, we hebben je eindelijk gespot! Liefs van ons allemaal

Geplaatst door: Annelies Bovenhuis (Aug 15, 2019)

mooi aan het werk, kan zien dat jullie er plezier in hebben.

Geplaatst door: Rene Haveman (Aug 15, 2019)

Zo heerlijk om de blog te lezen. En ook die mooie foto's erbij. Wat een mooi werk doen jullie!!
Een hele dikke knuffel aan Marielle
Groetjes

Geplaatst door: Steven en Emmy Van Diemen (Aug 15, 2019)

Wat ziet het er allemaal super uit en wat zijn jullie goed bezig. Heel mooi dat jullie dit werk doen!
En mam en pap nog heel veel plezier daar, wat zullen jullie veel meemaken daar in Zuid-Afrika!

Geplaatst door: Elles Verhoeven (Aug 15, 2019)

Lieve Anna Beiboer, Sterkte met het verwerken van de uitslag van je pa, voor ons allemaal een schrik..Je hebt daar veel afleiding en dankbaar werk te doen.We zijn dankbaar dat er aan gewerkt wordt en behandelbaar is. Als je terug komt dan gaan jullie al gauw verhuizen..Nog veel plezier met het werk en ga het nog volgen.
Lieve groetjes van Oma van Ginkel.

Geplaatst door: Oma van Ginkel uit `s-Hertogenbosch (Aug 15, 2019)

Ha die Evert Jan en Gerda,
Weer ontzettend veel en leuke dingen gedaan gisteren. Wat een enthousiasme van iedereen. Maar Evert Jan, je zit toch wel in een auto met het verkeerde merk!!!
Gerda, wil jij de camera eens aan een ander geven :-) zodat wij je ook eens zien aan de voorkant? Gaat vast goed komen! Succes en veel plezier, drukkie

Geplaatst door: Willy (Aug 15, 2019)

we kijken iedere dag uit naar nieuws vanuit Zuid-Afrika. Gaaf om het nieuws te lezen en de foto's te zien. Wat een mooi werk en tegelijkertijd veel plezier! Succes en geniet ervan.

Geplaatst door: Ewout (Aug 15, 2019)

Jullie zijn echt van alle markten thuis! Succes met het harde en leuke werken. Liefs, Marlies

Geplaatst door: Marlies (Aug 15, 2019)

Super goed bezig. Vroeg opstaan,hard werken maar ook erg veel voldoening krijgen voor al jullie goede werken, daar kan je dankbaar voor zijn. Petje af.

Geplaatst door: Jan de Graaf (Aug 15, 2019)

Wat een mooi werk. En wat een kleurige mensen op de foto's. Geniet daar!!

Geplaatst door: Heleen Beiboer (Aug 15, 2019)

Wat ontzettend leuk om elke keer jullie belevenissen te lezen! We gaan er elke avond even goed voor zitten! En maar speuren wanneer we jou, Joas, op de foto's zien! Wij zijn nu aan het inpakken en hopen vanavond vanuit Zuid-Frankrijk terug naar huis te rijden. Zet hem op en geniet er volop van!

Geplaatst door: Familie Kuiper (Aug 15, 2019)

Goed bezig zeg en wat een blije kindjes. Jullie maken ze heel gelukkig zo te zien. Succes vandaag met alle klussen.

Geplaatst door: Simone Wierenga (Aug 15, 2019)

Wow, echt goed bezig allemaal. Wat een dankbaar werk en wat een mooie kindjes!

Geplaatst door: Arno (Aug 15, 2019)

Wauw, wat een werk ! En wat fijn dat alles goed gaat !

Geplaatst door: Gerdi (Aug 15, 2019)

Reageren?


Oudere berichten

› De laatste vrijdag en de terugvlucht (Aug 24, 2019)
› Resultaat van 2 weken hard werken (Aug 23, 2019)
› Een waardig afscheid (Aug 22, 2019)
› Einde in zicht (Aug 21, 2019)
› De Kloof (Aug 20, 2019)
› Super start van de tweede week (Aug 19, 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (Aug 18, 2019)
› Met z’n allen op safari! (Aug 17, 2019)
› Dansfeest! (Aug 16, 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (Aug 15, 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (Aug 15, 2019)
› En nu aan het werk! (Aug 13, 2019)
› Dagje toeren (Aug 12, 2019)
› de eerste indrukken (Aug 11, 2019)
› Op weg naar Johannesburg (Aug 11, 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (Aug 11, 2019)
› De groep is geland (Aug 10, 2019)
› Onderweg (Aug 10, 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (Aug 9, 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (Aug 9, 2019)
› Laatste voorbereiding (Aug 7, 2019)
› Verdere voorbereidingen (Aug 6, 2019)
› Kosterschool (Aug 6, 2019)
› De natuur in Afrika (Aug 6, 2019)
› Harmonyschool (Aug 2, 2019)
› De kop is er af (Aug 1, 2019)
› Weer een stapje verder (Jul 30, 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (Jul 29, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (Mar 8, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (Mar 4, 2019)
› Spreuk van de maand (Dec 23, 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (Dec 7, 2018)
› Benefietdiner groot succes (Nov 4, 2018)
› Spreuk (Sep 25, 2018)
› begroting projectreis 2019 (Sep 22, 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (Aug 26, 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (May 10, 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (Mar 29, 2018)
› Inschrijving gesloten (Mar 2, 2018)
› Informatieavond groot succes (Feb 21, 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (Feb 8, 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (Dec 20, 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (Aug 19, 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (Aug 17, 2017)
› 17 aug 2017 (Aug 17, 2017)
› 16 aug 2017 (Aug 16, 2017)
› 15 aug 2017 (Aug 15, 2017)
› 14 aug 2017 (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (Aug 13, 2017)
› 12 aug 2017 (Aug 12, 2017)
› 11 aug 2017 (Aug 11, 2017)
› 10 aug 2017 (Aug 10, 2017)
› 09 aug 2017 (Aug 9, 2017)
› 08 aug 2017 (Aug 8, 2017)
› 07 aug 2017 (Aug 7, 2017)
› 06 aug 2017 (Aug 6, 2017)
› 05 aug 2017 (Aug 5, 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (Aug 3, 2017)
› bezoeken van de werklocaties (Aug 2, 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (Aug 1, 2017)
› Het is bijna zover (Jul 27, 2017)
› 25 mei sportief (May 25, 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (May 14, 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (Apr 6, 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (Mar 25, 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (Mar 20, 2017)
› Stichting Tien in actie (Feb 10, 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (Oct 9, 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (Oct 2, 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (Oct 1, 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (Apr 22, 2016)
› Groepsfoto (Aug 23, 2015)
› Weer thuis! (Aug 22, 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (Aug 21, 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (Aug 20, 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (Aug 19, 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (Aug 18, 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (Aug 17, 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (Aug 16, 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (Aug 15, 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (Aug 14, 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (Aug 13, 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (Aug 12, 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (Aug 11, 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (Aug 10, 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (Aug 9, 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (Aug 8, 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (Aug 3, 2015)
› Nog een paar nachtjes (Aug 1, 2015)
› Minder dan 3 weken (Jul 20, 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (May 15, 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (May 10, 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (Apr 11, 2015)
› Baby, kinderkleertjes (Mar 25, 2015)
› Brei les (Dec 26, 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (Dec 23, 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (Dec 6, 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (Sep 19, 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (Sep 2, 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (Jul 12, 2014)