Stichting Tien

Stichting Tien

Project: projectreis 2019
Geplaatst op: Aug 21, 2019

Einde in zicht

Omdat het duidelijk is dat niemand een originele opening kan verzinnen, gaan we beginnen met de gewoonlijke openingszin. We werden vanmorgen weer wakker gemaakt om 5:30 door het geklop van Ron. Volgens Ron stonden we heel snel klaar om te vertrekken, zoals alle andere dagen. Het is wel duidelijk dat we de routine nu wel onder de knie hebben. Daarna stapten we de busjes in en gingen op weg naar onze werklocaties.

Kindersorg

Er ging een kleine groep van 6 personen naar Kindersorg vandaag. We hebben gezamenlijk de laatste kamer leeggehaald en een deel van de groep heeft toen de vloer gelakt. Ondertussen was de rest buiten de laatste dingetjes van de speeltoestellen aan het verven. Toen dat klaar was heeft de groep bij Neobirth geluncht en is weer terug gegaan om de bibliotheek af te maken.

 

Neobirth (verstandelijk gehandicapten instelling)

Vandaag ging een groep van 11 personen naar een school voor verstandelijk gehandicapten. We gingen eerst naar Neobirth om daar Berry op te halen. (Berry is daar een medewerker en begeleidt ons werk bij Neobirth.) Die heeft ons meegenomen naar de school om daar met de kinderen te spelen. Toen we daar aankwamen werden we vrolijk welkom geheten door de kinderen. Daarna hebben we allemaal matten, met daarop duplo, neergelegd om daar vervolgens met de kinderen te spelen. Dit hebben wij een uurtje gedaan maar in dat uurtje zagen wij de vreugde op de gezichten van de kinderen. Uiteindelijk waren wij om kwart over 10 klaar, daarna hebben wij nog koffie gedronken maar na een half uurtje zijn wij weer richting Groenfontein gegaan. Maar niet voordat we langs het tankstation waren geweest om allemaal eten in te slaan voor de laatste dagen.

 

Neobirth (schilderen)

Met een groep van 5 mensen gingen we vandaag naar Neobirth om het laatste beetje schilderwerk af te maken. Alle grote schilderwerken waren al afgemaakt, het enige wat over was om te doen waren de grote letters op de muur bij de ingang van Neobirth. ‘Touch Community Network’ in regenboogkleuren, gemaakt door Mariëlle, Annefleur, Machteld, Loïs en Willy.

 

Préschool

Met 13 personen zijn we vandaag voor de laatste keer een junglegym wezen bouwen. In driekwartier waren we in Monogo waar we heel lief werden ontvangen. Er waren drie klasjes met ongeveer 15 kinderen, een klein schoolpleintje en 3 kleine klaslokaaltjes. We hadden nog heel veel kinderwerk over dus genoeg om de kinderen te vermaken voor een poosje. We hadden nog best veel cadeautjes over om te schenken waaronder bellenblaas, wat een heel leuk gezicht was met al die kindjes die alle bellen probeerden te vangen. De junglegym werd intussen verder opgebouwd en om 12 uur stond hij al klaar om op gespeeld te worden. De kinderen vonden het heel leuk en de juffen waren erg dankbaar, dat was leuk om te zien. Om kwart over 1 waren we terug bij ons verblijf en hebben we nog lekker de hele middag kunnen genieten van het lekkere weer.

 

Harmonyschool

Wij gingen vandaag met 13 personen naar Harmony school. Met een halfuurtje waren we bij Harmonyschool en konden we direct aan de slag. Nadat de taken waren verdeeld kon iedereen aan het werk en hebben we geschilderd en de lambrisering afgemaakt. Nadat de lambrisering af was gemaakt, hebben we hem in de lak gezet. Na al het werk dat we hebben gedaan was er ook ruimte voor een beetje ontspanning. We hebben gevoetbald met de kinderen en hebben ze een nieuwe bal gegeven. Om 2 uur zijn we met z’n allen teruggereden naar Groenfontein en hebben nog een ontspannen middag gehad.

Nou wij gaan nu slapen, morgen hebben wij onze laatste werkdag en gaan we het project afsluiten met een bonte avond. Tot morgen pappie!

Groetjes,

Bromponies: Elise, Arnout, Yvonne, Lukas, Noëlle, Jaël, Daniëlla, Herco en Jurgen 

 

Dit blog is geplaatst door: Ron Kurvink

Reacties

Hallo Anna Beiboer, morgen al weer de laatste dag ,Jonathan heeft zijn introductie week ook achter de rug,dan zullen jullie elkaar wel veel te vertellen hebben. Een goede reis terug en een behouden aankomst.
Lieve groetjes van oma.

Geplaatst door: Oma van Ginkel uit `s-Hertogenbosch (Aug 22, 2019)

Wat hebben we genoten van alles wat jullie hebben laten zien, geweldig!! Geniet nog van de laatste avond en morgen, we wensen jullie een hele goede reis en een behouden aankomst. Her, wat verlangen we naar je, liefs van onsXX

Geplaatst door: andré en jannie Buik (Aug 22, 2019)

Joëlle, geniet nog even van je laatste dag in Afrika. Goede reis terug (graag in één keer anders moeten we twee keer naar Schiphol ;-) ). We zien je op Schiphol.
Groeten van ons allemaal.

Geplaatst door: Alexander Doorn (Aug 22, 2019)

Lieve Nadya en Rick en natuurlijk alle anderen! Ik heb de afgelopen weken genoten van alle verhalen en foto’s! Super gaaf om te zien hoe mooi werk jullie gedaan hebben en hoe de kinderen daar van jullie aandacht hebben kunnen genieten. Geniet nog van jullie laatste dag! Goede terug reis!
Groet Erna Blok

Geplaatst door: Erna Blok (Aug 22, 2019)

Hallo Emily ,wat genieten we van jou geweldige mooie reis naar Zuid Afrika en wat een mooie fotos , nog een hele fijne avond toegewenst en een hele fijne vliegreis en een behouden thuiskomst ,groetjes melis enj janny

Geplaatst door: Janny (Aug 22, 2019)

Ha Franka, wat een boel werk verzetten jullie toch, en mooi dat het nu langzaamaan allemaal af komt. Nog een paar goede dagen gewenst en tot gauw!
We zijn benieuwd naar al je verhalen.

Geplaatst door: Papa (Aug 22, 2019)

Heel veel succes de laatste werkdag!! En geniet nog maar van prachtig Zuid Afrika!! Nog even en je bent weer thuis... Dikke knuffel -X-

Geplaatst door: Nelly Lambregtse (Aug 22, 2019)

Heel veel plezier morgen nog de laatste werkdag. De bonte avond wordt vast heel leuk, maar afscheid nemen iets minder leuk misschien..

Geplaatst door: Andrea (Aug 21, 2019)

Wat zijn jullie goed bezig zeg! Succes met jullie laatste werkdag morgen. Dikke knuffel voor Jaël, toppertje! Liefs, Esmee

Geplaatst door: Esmee de Graaf (Aug 21, 2019)

Evert Jan en Gerda mijn blog staat op 11augustus. Sorry ik schaam mij.

Geplaatst door: Co en Geertje Snijder (Aug 21, 2019)

Tjonge, wat hebben jullie al ontzettend veel gedaan zeg. Respect hoor! Jullie laten wel iets moois zien en zoveel blije gezichtjes!
Bedankt voor de leuke blogs en de vele foto’s.
Maike, we zijn aan het aftellen. We kijken uit naar zaterdag. Nog een paar mooie dagen toegewenst voor jullie allemaal!
Groetjes uit Nijkerk

Geplaatst door: Corine Vreekamp (Aug 21, 2019)

Fijne werkdag donderdag! Jullie hebben geweldig veel gedaan!
Enne.. wie klimt daar zo hoog in die mast... is dat een Tuinstra..?

Geplaatst door: Erna (Aug 21, 2019)

Joëlle, weer mooie foto's. Goed om te weten dat je lambrisering kunt lakken, we hebben thuis ook nog wel wat schilderklusjes. Geniet van je laatste werkdag daar.
Groeten van ons allemaal.

Geplaatst door: Alexander Doorn (Aug 21, 2019)

Hey Evert Jan en Gerda,
Als jullie dit lezen dan zit de laatste werkdag er ook op en kunnen jullie lekker genieten van de bonte avond, even uit je dak gaan hè daar zijn jullie wel goed in haha.
Leuk om te zien hoe alle werkzaamheden afgerond worden en jullie dankbaar en blij terug kunnen kijken op 2 hele geslaagde weken.
Maar vrijdag ook nog een gezellige dag met elkaar, vooral de opruimklussen :-) :-) alle busjes uitsoppen enz. en dan op naar Hartbeespoortdam, yeh!!!
Doe onze hartelijke groeten aan Lidia en Kobus en Marty en alle andere Afrikaanse bekenden van ons!!
Lieve drukkie van ons en we hopen jullie zaterdag weer te zien op Schiphol.

Geplaatst door: Harm en Willy (Aug 21, 2019)

Wat een mooie foto's weer. Succes op jullie laatste werkdag. Wat hebben jullie veel gedaan!
Elise dikke kus! Tot gauw!

Geplaatst door: Corinne Verduijn (Aug 21, 2019)

Ook ik heb een beetje moeite met een originele openingszin, haha. Want wat een leuke foto’s weer en mooi verslag! Zoveel blije gezichten, kleurrijke foto’s en héél veel werk wat is gedaan. Ziet er super uit! Geniet van de laatste dagen daar! Groetjes voor iedereen en een knuffel voor Nadya ;)

Geplaatst door: Lieneke (Aug 21, 2019)

Zo te lezen is er vooral intensief gebouwd en fantasierijk geschilderd. Mooi hoor dat jullie, nu langzamerhand de gedachten al weer richting terugreis gaan, iets kunnen achterlaten wat zichtbaar blijft. Zo blijft bij de kinderen de herinnering aan de hollandse jongelui levendig. Mooi werk dat jullie kunnen achterlaten. Goed gedaan!!

Geplaatst door: fam. westeneng sr. soest (Aug 21, 2019)

Hoi,
Mooi dat jullie zoveel werk hebben kunnen doen en af hebben kunnen maken met prachtige resultaten. Wat geweldig dat de kinderen zoveel plezier hebben met de Duplo.
Morgen veel plezier op de bonte avond en met de voorbereidingen van de terugreis.
We kijken allemaal naar jullie terugkomst uit.

Geplaatst door: Hans en Sophie (Aug 21, 2019)

Ha Rick en alle anderen.
Wat hebben jullie vandaag weer veel gedaan en wat mooi om te zien welk resultaat dit geeft.
Maar wat gaat de tijd snel, nog maar een paar dagen inderdaad.
Heel veel plezier samen nog.
Groetjes, Dick en Margriet

Geplaatst door: Dick de Wit (Aug 21, 2019)

Wat hebben jullie veel bereikt in weinig tijd. Goed gedaan hoor. Geniet nog even van de laatste dagen.

Geplaatst door: Jaco Moerland (Aug 21, 2019)

De afgelopen tijd zag ik prachtige foto's voorbij komen van schilderwerken op muren etc. Jeetje wat hebben jullie dat prachtig gedaan! Fantastisch mooi en dankbaar werk hebben jullie verricht! Super!!

Geplaatst door: Ivonne vogelsangs (Aug 21, 2019)

Lieve Manon en alle anderen, Prachtig al die genietende mensen. Nog een paar dagen en dan zit het avontuur er weer op. Nog fijne dagen samen gewenst! Lieve groet, Klaas en Annelies

Geplaatst door: Klaas en Annelies (Aug 21, 2019)

Jurgen, pa, ma en de rest, Wat hebben jullie veel werk verzet! En wat ziet het er allemaal mooi uit, echt heel netjes en kleurrijk. Geniet de laatste dagen. Lfs van ons uit Frankrijk

Geplaatst door: Sanne (Aug 21, 2019)

Watgaat de tijd snel. Maar wat hebben jullie een hoop werk verzet met elkaar. Veel plezier nog de laatste dagen.

Geplaatst door: Laura (Aug 21, 2019)

Hee allemaal! Wat super leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien! Allemaal heel veel plezier nog de laatste dagen, geniet ervan!

Groetjes, Eveline

Geplaatst door: Eveline Jonker (Aug 21, 2019)

Wat gaat de tijd snel zeg en wat hebben jullie weer hard gewerkt. Zo leuk om alle foto's te zien. Ik ga het nog missen straks die blogs van jullie. Geniet nog even van de korte tijd die jullie nog hebben.

Geplaatst door: Simone Wierenga (Aug 21, 2019)

Reageren?


Oudere berichten

› De laatste vrijdag en de terugvlucht (Aug 24, 2019)
› Resultaat van 2 weken hard werken (Aug 23, 2019)
› Een waardig afscheid (Aug 22, 2019)
› Einde in zicht (Aug 21, 2019)
› De Kloof (Aug 20, 2019)
› Super start van de tweede week (Aug 19, 2019)
› Zondag is rustdag met voldoende ruimte voor ontspanning....... (Aug 18, 2019)
› Met z’n allen op safari! (Aug 17, 2019)
› Dansfeest! (Aug 16, 2019)
› Een mooie dag en lekker warm (Aug 15, 2019)
› EEN DAG VOL AVONTUREN (Aug 15, 2019)
› En nu aan het werk! (Aug 13, 2019)
› Dagje toeren (Aug 12, 2019)
› de eerste indrukken (Aug 11, 2019)
› Op weg naar Johannesburg (Aug 11, 2019)
› Eerste nacht Groenfontein (Aug 11, 2019)
› De groep is geland (Aug 10, 2019)
› Onderweg (Aug 10, 2019)
› Alternatieve vlucht voor de groep (Aug 9, 2019)
› Vlucht naar Johannesburg terug naar Amsterdam (Aug 9, 2019)
› Laatste voorbereiding (Aug 7, 2019)
› Verdere voorbereidingen (Aug 6, 2019)
› Kosterschool (Aug 6, 2019)
› De natuur in Afrika (Aug 6, 2019)
› Harmonyschool (Aug 2, 2019)
› De kop is er af (Aug 1, 2019)
› Weer een stapje verder (Jul 30, 2019)
› Nog 11 nachtjes slapen (Jul 29, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika deel 2 (Mar 8, 2019)
› Voorbereidingen in Zuid-Afrika (Mar 4, 2019)
› Spreuk van de maand (Dec 23, 2018)
› Wijnand's Auto Service sponsor van de kerstbrodenactie (Dec 7, 2018)
› Benefietdiner groot succes (Nov 4, 2018)
› Spreuk (Sep 25, 2018)
› begroting projectreis 2019 (Sep 22, 2018)
› Inzameling baby en kinderkleding tot leeftijd 20 jaar (Aug 26, 2018)
› Koningsdag in Harderwijk (May 10, 2018)
› Selectie nadert hoogtepunt (Mar 29, 2018)
› Inschrijving gesloten (Mar 2, 2018)
› Informatieavond groot succes (Feb 21, 2018)
› vragenlijst voor de inschrijving (Feb 8, 2018)
› Meisje van 15 met kindje wordt geholpen, help jij mee? (Dec 20, 2017)
› Terug in Nederland en de projectleider...... (Aug 19, 2017)
› Laatse dag én het totale resultatenoverzicht. (Aug 17, 2017)
› 17 aug 2017 (Aug 17, 2017)
› 16 aug 2017 (Aug 16, 2017)
› 15 aug 2017 (Aug 15, 2017)
› 14 aug 2017 (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 vervolg (Aug 14, 2017)
› 13 aug 2017 (kort) (Aug 13, 2017)
› 12 aug 2017 (Aug 12, 2017)
› 11 aug 2017 (Aug 11, 2017)
› 10 aug 2017 (Aug 10, 2017)
› 09 aug 2017 (Aug 9, 2017)
› 08 aug 2017 (Aug 8, 2017)
› 07 aug 2017 (Aug 7, 2017)
› 06 aug 2017 (Aug 6, 2017)
› 05 aug 2017 (Aug 5, 2017)
› nog 1 nachtje slapen en dan... (Aug 3, 2017)
› bezoeken van de werklocaties (Aug 2, 2017)
› Voorbereiden betekenen ook.... (Aug 1, 2017)
› Het is bijna zover (Jul 27, 2017)
› 25 mei sportief (May 25, 2017)
› Ontspanning in Zuid-Afrika (May 14, 2017)
› Volleybal 29 april 2017 (Apr 6, 2017)
› Benefietdiner 24 maart 2017 (Mar 25, 2017)
› van Vlastuin brengt de groep naar Schiphol (Mar 20, 2017)
› Stichting Tien in actie (Feb 10, 2017)
› Benefietdiner op 6 en 7 oktober 2016 (Oct 9, 2016)
› Benefietdiner 6 en 7 oktober groot succes (Oct 2, 2016)
› Hulpje van Sinterklaas (Oct 1, 2016)
› Aanmeldingsregels voor reis 2017 iets aangepast (Apr 22, 2016)
› Groepsfoto (Aug 23, 2015)
› Weer thuis! (Aug 22, 2015)
› 21 aug. 2015 (vr) (Aug 21, 2015)
› 20 aug. 2015 (do) (Aug 20, 2015)
› 19 aug. 2015 (wo) (Aug 19, 2015)
› 18 aug. 2015 (di) (Aug 18, 2015)
› 17 aug. 2015 (ma) (Aug 17, 2015)
› 16 aug. 2015 (zo) (Aug 16, 2015)
› 15 aug. 2015 (za) (Aug 15, 2015)
› 14 aug. 2015 (vr) (Aug 14, 2015)
› 13 aug. 2015 (do) (Aug 13, 2015)
› 12 aug. 2015 (wo) (Aug 12, 2015)
› 11 aug. 2015 (di) (Aug 11, 2015)
› 10 aug. 2015 (ma) (Aug 10, 2015)
› 9 aug. 2015 (zo) (Aug 9, 2015)
› 8 aug. 2015 (za) (Aug 8, 2015)
› Volg de belevenissen van de groep leerlingen van de Guido de Brès (Aug 3, 2015)
› Nog een paar nachtjes (Aug 1, 2015)
› Minder dan 3 weken (Jul 20, 2015)
› Sport- en spelmiddag 14 mei 2015 (May 15, 2015)
› BBQ-teambuilding leiding (May 10, 2015)
› 2 fantastische avonden. Benefiet diner groot succes (Apr 11, 2015)
› Baby, kinderkleertjes (Mar 25, 2015)
› Brei les (Dec 26, 2014)
› Koop jij wel eens in een webwinkel? (Dec 23, 2014)
› Sponsoren via jouw aankopen in een webwinkel (Dec 6, 2014)
› Eerste bijeenkomst deelnemers Projectreis 2015 (Sep 19, 2014)
› De acties gaan starten. Heeft u een klus? En heeft u al een jubileumfotoboek? (Sep 2, 2014)
› Groepssamenstelling bekend. Voorbereiding is begonnen (Jul 12, 2014)