Waarom Stichting Tien?
Stichting Tien is opgericht door mensen, die al sinds 2004 betrokken zijn bij hulpprojecten in Zuid-Afrika. Zij hebben daar lifecarecenters gebouwd voor de opvang van kinderen, die zelf hiv-besmet zijn of wees zijn geworden als gevolg van aids.
Tijdens de uitvoering van die projecten hebben zij ook ervaren hoe jongeren veranderen door zo’n ervaring. Het is prachtig om dat mee te maken. Het bestuur van Stichting Tien wil dat jongeren aan het denken worden gezet. Wat is Gods bedoeling met rijkdom? Waarom is er armoede? Wat is onze verantwoordelijkheid? Kun je armoede zomaar accepteren als je zegt: "Heb uw naaste lief" of zet het je in beweging?
Als je meegaat met zo'n projectreis, ga je nadenken over deze vragen. Je wordt je ook beter bewust van je eigen rijkdom en levensstijl. Het ligt voor de hand dat je je afvraagt waarom God armoede toelaat. Misschien is het antwoord wel simpel: Hij wil ons leren dat delen van jouw rijkdom, jou zelf nog rijker maakt! Jongeren aan het denken zetten aan de hand van dit soort vragen en de antwoorden omzetten in daden, dát is iets wat de initiatiefnemers van Stichting Tien voor ogen hebben.
Ons doel in het Buitenland.
Alle (buitenlandse) projecten, waar deelnemers van Stichting Tien aan meewerken, moeten uiteindelijk leiden tot gerichte hulpverlening aan kansarme kinderen. Stichting Tien geeft de garantie dat alle inspanningen van de deelnemers – tijdens de acties – ten goede komt aan het project van de deelnemer.
Door Nederlandse jongeren te ondersteunen en te stimuleren een reis te maken, helpt Stichting Tien indirect kinderen in gebieden waar veel armoede is. Wij suggereren niet dat onze bijdrage de armoede kan oplossen. Onze bijdrage is maar heel bescheiden. Als je zegt: "het helpt toch niet, het is een druppel op de gloeiende plaat", dan neem je niet je eigen verantwoordelijkheid. Bedenk dat die bescheiden bijdrage voor de mensen daar een wereld van verschil is. Niet iedereen hoeft op reis, je kunt ook anderen financieel steunen.
Je kunt niet in je eentje de wereld veranderen, maar je kunt wel voor één medemens de wereld wat beter maken.