Stichting Tien

Stichting Tien

Fonds: Touch Community Centre
Geplaatst op: Dec 28, 2017

Help mee zodat meisjes een vakopleiding krijgen én een start kunnen maken met hun eigen bedrijfje

Toen we in Freedompark zijn geweest -de eerste maandag- is 1 groep op bezoek geweest bij een meisje van 15 jaar. Haar naam is Relebohile Poho Dit meisje is slachtoffer geworden van een verkrachting (door een getrouwde man) en zij is zwanger geraakt. Dit gebeurde toen zij 14 jaar oud was. Haar kindje is nu ruim een half jaar oud. 

Toen wij daar op bezoek waren, was de situatie zo, dat het meisje door haar moeder het huis uit was gezet. Ze verzamelde nu oud plastic om daarmee een paar cent te verdienen, zodat ze eten voor haar kindje kon kopen. Verder was zij in beeld bij de Touch Community Centre (De vrijwillige organisatie waar wij mee samenwerken)

Soms wordt wel eens gevraagd -en getwijfeld- aan het nut van deze reizen. Een veel gehoorde opmerking is dan: "je kunt de wereld toch niet veranderen".  Nou dan heb ik nu goed nieuws:

De mensen van TCT hebben de moeder van Relebohile Poho opgezocht en met haar gesproken. Zij woont nu gelukkig weer thuis. Maar haar thuis situatie is niet ideaal en ze hebben geen inkomen. 
We hebben nu geregeld dat zij een opleiding krijgt bij Neo Birth (waar wij kinderwerk hebben gedaan op die vrijdag) Ze gaan haar leren om kleding te maken en te repareren. Als ze dat goed onder knie heeft, dan kan ze voor zichzelf gaan werken, en zo een bescheiden inkomen verwerven. 

Naast haar opleiding heeft ze dan ook een naaimachine en materialen nodig. En via de vrijwilligers daar, zijn er nog 7 meisjes in een vergelijkbare situatie, die op dezelfde manier geholpen gaan worden. 

De totale begroting is:

kostenoverzicht    
opleiding  R      650,00  
vervoer van en naar Rustenburg voor de lesdagen  R   1.100,00  
naaimachine (tweedehands)  R   2.000,00  
materiaal  R   3.000,00  
   R   6.750,00  €    482,14
voor 8 meisjes  R 54.000,00  € 3.857,14

Als we voor Relebohile een nieuwe naaimachine zouden willen aanschaffen, hebben we 300 euro meer nodig. We willen proberen om 4.500 Euro bij elkaar te krijgen voor dit hulpproject. Willen jullie ook meehelpen?  Als iedereen die betrokken was bij de reis van 2017 iets bijdraagt, dan komen makkelijk bij het totaalbedrag. We laten op fondspagina zien hoe veel er al binnen is. 

Wil je helpen? maak je gift dan over naar de Stichting (NL49 SNSB 0820 4452 58) ovv naaimachine project. Namens Relebohile alvast hartelijk bedankt. 

Dit blog is geplaatst door: Ron Kurvink

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren?