Touch Community Centre

Al vanaf 2004 hebben wij contact met de oprichters van het Touch Community Centre, dat is gestart als Neo Birth. Dit centrum telt vele vrijwilligers, die zich inzetten voor meisjes en jonge vrouwen, die het slachtoffer zijn van geweld en verkrachting. De vrijwilligers bieden op verschillende terreinen hulp.

Er is hulp tijdens de zwangerschap en na de geboorte, maar ook daarna proberen ze met hulp bij een opleiding, deze meisjes een nieuwe kans te geven. Dit werk in Rustenburg wordt gedaan vanuit een centrale plek, waar ook trainingen worden gegeven aan nieuwe vrijwilligers. In augustus 2015 hebben 2 jongeren van ons project een tekst op de muur geschilderd van de 'memorial garden'. Dit is een stukje tuin naast het kantoorgebouw, waar de meisjes rust kunnen vinden en een gedenkplaatsje na - soms onvrijwillige - abortus.

Ook in Rustenburg en Mooinooi is een crisiscentrum voor acuute opvang van slachtoffers van huiselijk geweld. Rina is zo'n 10 jaar geleden samen met haar man als vrijwilligster begonnen in haar eigen huis met de opvang van deze slachtoffers. Met een minimum aan middelen bieden zij hulp en onderdak aan meer dan 15 vrouwen en kinderen.

Dit is ook de reden dat wij een fonds zijn gestart om deze mensen bij dit mooie en zo noodzakelijke werk te helpen. Wij hebben opnieuw weer de vraag gesteld, waar op dit moment ernstige behoefte aan is.

Wilt u de vrouwen in Zuid-Afrika helpen? Maak dan uw gift over aan Stichting Tien,

IBAN NL 49 SNSB 0820 445 258 tnv Stichting Tien onder vermelding van "TCC" of "Mooinooi".

Als u uw e-mailadres doorgeeft houden wij u op de hoogte en hoort u waar uw gift voor wordt gebruikt.

Spaarpot