Stichting Tien

Stichting Tien

Vrijwilligersreis 2017

Leerlingen van Scholengemeenschap Guido Amersfoort naar Zuid-Afrika.

Van 3 tot 19 augustus 2017 organiseert Stichting Tien een projectreis voor jongeren naar Zuid-Afrika om daar te gaan werken in sloppenwijken en op scholen.

Zo’n reis is voor de deelnemers een ongelofelijke mooie ervaring. Dat blijkt ook uit de blogs die deelnemers over de vorige reis hebben geschreven. Zij hebben geschreven over hun ervaringen  (zie projectreis 2015)

Als je meegaat moet je rekenen op de confrontatie met "echte" armoede; dit is voor velen een echte eye-opener. De opmerking die vaak gehoord wordt is: “Het is toch wel heel anders dan dat je op TV ziet”. Het is ook mooi te horen dat deelnemers heel vaak teruggeven, dat ze hun eigen rijkdom nu veel meer waarderen en het veel minder vanzelfsprekend vinden.

Tijdens de reis ziet een dag er ongeveer zo uit: ’s morgens vroeg opstaan om 05:45 uur. Om half zeven gaat iedereen met zijn stafgroepje ergens zitten voor het goedemorgengesprekje. In dit gesprek kun je vertellen over je ervaringen en belevenissen en in het stafgroepje wordt de dag begonnen met gebed.

Na het ontbijt gaat iedereen naar de verschillende werkplekken. Rond 16:00 uur komt iedereen weer op de logeerplek en is er tijd voor zwemmen en ontspanning. Om 18:00 uur staat het warme eten klaar.  Verder wordt er elke dag een verslag geschreven door de deelnemers en bij elk verslag komen foto’s. Dit geeft een heel goede indruk van wat we daar doen. De achterblijvers kunnen hierop reageren. De deelnemers kijken altijd uit naar de reacties.

Wilt u snel op de hoogte zijn van een nieuw dagverslag? Laat dan uw emailadres achter op deze pagina.


 

       

 
Kom jij helpen? Geef deze kinderen een mooie tijd.

Groepsacties